Δριμεία κριτική στους χειρισμούς Αναστασιάδη για το Κυπριακό από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

0
146

Ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2018 ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία εξαπολύοντας δριμεία επίθεση εναντίον των χειρισμών του προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό και υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτή η «αποτυχημένη», όπως την χαρακτήρισε, στρατηγική «είναι με το να αλλάξει η παρούσα διακυβέρνηση».

Σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, δύο μέρες πριν από την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για να συζητήσει το Κυπριακό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έστειλε το μήνυμα προς τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου πως «θα πρέπει να κινηθούν μαζί, ώστε να παρουσιαστεί μία εναλλακτική πολιτική ενώπιον του λαού».

Το προεδρικό απάντησε στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, με γραπτή δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, στην οποία επισημαίνεται: 

«Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και η μικρή ομάδα του ΔΗΚΟ που τον περιστοιχίζει, αντί να ενδιαφέρεται για τις μελλοντικές γενιές αυτού του τόπου, ενδιαφέρεται για τις επερχόμενες προεδρικές Εκλογές, την εκστρατεία για τις οποίες άρχισε σήμερα με την αστήρικτη κριτική που ασκεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για «αναιρέσεις και υποχωρήσεις στην πορεία των συνομιλιών». Επίσης, υποστήριξε ότι «δυστυχώς η πενταμερής διάσκεψη αποτελεί το επιστέγασμα μιας σχεδόν δεκαετούς πολιτικής απενεχοποίησης της Τουρκίας. 

Εκτός από την απενεχοποίηση της Τουρκίας, ως αποτέλεσμα διαπιστώνουμε και μια άνευ προηγουμένου αναβάθμιση των κατεχομένων και του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος για πρώτη φορά συναντά αρχηγούς κρατών, προσκαλείται στο Λευκό Οίκο και πλέον η μετάβαση ξένων αξιωματούχων στο «προεδρικό» στα κατεχόμενα είναι κανόνας».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε επίθεση και στα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, τα οποία στηρίζουν την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

«Χρειαζόμαστε μια διακυβέρνηση του Κέντρου που θα δώσει μια νέα προοπτική στο λαό μας»….είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, έκανε λόγο για «μία θολή προεκλογική εκστρατεία που ξεκίνησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ».

Έχοντας ξεκινήσει από τώρα, ένα χρόνο πριν, προεκλογική εκστρατεία, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ «συνδυάζει την αλλαγή διακυβέρνησης με την αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό» ανέφερε ο κ. Προδρόμου. 

«Τα όσα μάλλον τετριμμένα προτείνει ως «νέα στρατηγική» είναι στοιχεία τακτικής, που από χρόνια κατά καιρούς εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις της Κύπρου.

Αν κομμάτι μιας νέας στρατηγικής θα είναι να μη διαπραγματευόμαστε και να αρνούμαστε και προσκλήσεις των Η.Ε., τότε ο κ. Ν. Παπαδόπουλος θα πρέπει να έχει το θάρρος να το πει καθαρά»…..κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Α. Βικέτου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here