Δρ. Μαρία Καμαργιάννη: Πήρε το Βραβείο Καλύτερης Επιστημονικής Έρευνας παγκοσμίως για το 2013 στην συγκοινωνιολογία!

0
256

Είναι η πρώτη φορά που το Βραβείο απονέμεται σε ερευνητή πανεπιστημίου εκτός των ΗΠΑ, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο Βραβείο έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στο University of California-Berkeley, University of Illinois-Chicago, University of Pennsylvania, Massachusetts Institute of Technology (MIT) ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η χώρα μας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον στις 14 Ιανουαρίου 2014, στα πλαίσια του μεγαλύτερου διεθνούς συνεδρίου συγκοινωνιολόγων. 

Η Δρ. Καμαργιάννη που πρόσφατα ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πλέον είναι ερευνήτρια στο UCL Energy Institute του University College London (UCL) στο Λονδίνο, έχει λάβει στο παρελθόν και άλλα διεθνή μετάλλια και βραβεία για την έρευνα της που αφορά τη μεταφορική και οδηγική συμπεριφορά των εφήβων.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται: το Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Άρθρου παγκοσμίως στον τομέα των Προτύπων Επιλογής για το 2013 (Journal of Choice Modelling – Sydney, 2013), το Χάλκινο Μετάλλιο στον τομέα Ασφάλεια στις Μεταφορές στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τους νέους ερευνητές στον τομέα των Μεταφορών το 2010 (Year 2010 – Transport Research Arena, TRA – Brussels, 2010).

Τα τελευταία χρόνια η Εβρίτισσα Διδάκτορας έχει βραβευτεί και τιμηθεί με τα σημαντικότερα βραβεία διεθνώς στον τομέα των Μεταφορών / Συγκοινωνιών, αποδεικνύοντας πως η ποιότητα της έρευνας στη χώρα μας είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο και τα αποτελέσματα των ερευνών αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Η Μαρία με καταγωγή από τη Μάνη Διδυμοτείχου, φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης και είναι μία από τους καλύτερους νέους συγκοινωνιολόγους σε όλο τον κόσμο!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here