ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπάρχει Σωτηρία! Τελετές και στρατιωτικά αγήματα από τον Αναστασιάδη για το γιο και τη νύμφη της βασίλισσας της Αγγλίας.

0
331

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του κα Άντρη Αναστασιάδη υποδέχθηκαν 21/06/22, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Κόμη του Wessex Εδουάρδο και τη σύζυγό του Κόμισσα Σόφι του Wessex.

Ο Εδουάρδος είναι ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ που αρνήθηκε να δώσει χάρη στους έφηβους αντάρτες της ΕΟΚΑ (1955-59) και η Σόφη φυσικά είναι η νύμφη της.

Μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, κατά την οποία στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές, και την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, ο Κόμης Εδουάρδος κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος, η σύζυγος του και ο Κόμης και η Κόμισσα του Wessex είχαν συνάντηση στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Καλωσορίζοντας τον Κόμη και την Κόμισσα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχώς ενισχύονται και αναπτύσσονται, σημειώνοντας ότι η σημερινή τους συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία για ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόσθεσε ότι η διμερής σχέση βασίζεται σε ισχυρούς δεσμούς, υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριοι διαβιούν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ χιλιάδες Βρετανοί μετά τη συνταξιοδότησή τους επιλέγουν να κατοικήσουν στην Κύπρο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κύπρος αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό των Βρετανών.

Είπε επίσης ότι υπάρχει η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Τέλος, συνεχάρη το βασιλικό ζεύγος για την 23η επέτειο των γάμων τους που ήταν στις 19 Ιουνίου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΜΝΗΜΗΣ

Ας πάμε όμως λίγες δεκαετίες πίσω, στην μαρτυρική Κύπρο (Βρετανική αποικία τότε), στα 1955-59. Λίγα χρόνια μετά τη στέψη της σημερινής βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ (1953).

Τότε που οι γονείς των νέων παλικαριών της ΕΟΚΑ, την επισκέφθηκαν και της ζήτησαν να δώσει χάρη για να μην εκτελεστούν τα παιδιά τους στην αγχόνη.

Όμως η «μεγαλόψυχη» βασίλισσα της Αγγλίας ΔΕΝ έδωσε χάρη. Ούτε επέτρεψε να δοθούν τα νεκρά σώματα των παιδιών στους γονείς τους για να γίνει η ταφή τους σε κοιμητήριο (έτσι όλοι οι απαγχονισθέντες θάφτηκαν διαδοχικά ΜΕΣΑ στις Κεντρικές Φυλακές των Εγγλέζων στη Λευκωσία, γνωστά σήμερα ως «Φυλακισμένα Μνήματα».

Τα Φυλακισμένα Μνήματα των Κυπρίων αγωνιστών - Orthodox Times

Το Φεβρουάριο του 1957, το κακουργιοδικείο των Άγγλων αποικιοκρατών στη Λευκωσία καταδίκασε σε θάνατο τον έφηβο αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Και ο μεν νόμος-παρά την παγκόσμια κατακραυγή-«ακολούθησε την πορεία του» και ο Παλληκαρίδης απαγχονίστηκε τα μεσάνυχτα της 13ης προς την 14η Μαρτίου του 1957 στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας.

Σημαιοφόρος της παγκόσμιας κατακραυγής για την καταδίκη του Παλληκαρίδη σε θάνατο, αλλά και της Οικουμενικής εκστρατείας για να δοθεί χάρη στον έφηβο επαναστάτη ήταν ο Αμερικανός Βουλευτής της πολιτείας Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. Foulton.

Δυστυχώς τις εκκλήσεις της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους από όλο τον κόσμο, καθώς και την έκκληση σαράντα βουλευτών του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ τις προσπέρασε ασυγκίνητη.

Και για να φανταστείτε το μέγεθος της αναλγησίας, όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει χάρη στον έφηβο αγωνιστή, αλλά αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του πατέρα του εθνομάρτυρα ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ, να του παραδοθεί η σορός του παιδιού του, για να ταφεί σύμφωνα με τις παραδόσεις του λαού μας και της πίστης μας.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, δεν είναι μία άλλη βασίλισσα, ούτε είναι μία συμβολική γιαγιά των Άγγλων, αλλά ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, άμεσα συνδεδεμένο με την τραγωδία της Κύπρου.

Είναι ο ηγέτης ενός κράτους που έως σήμερα κατέχει ένα μεγάλο μέρος της πατρίδας μας, είναι ο ηγέτης ενός κράτους που δεν έπαψε ποτέ να συνωμοτεί και να ραδιουργεί εναντίον μας, ασκώντας αφόρητες πιέσεις για να υποταχθούμε κι άλλο και στην Αγγλία και στους Τούρκους.

Η κυρία αυτή δεν είναι αναμεμειγμένη στη δολοφονία των εννέα απαγχονισθέντων αγωνιστών μας με την άρνησή της να δώσει χάρη στους νεαρούς αγωνιστές μας.

Κάθε φορά που θα αναφέρουν κάτι για τις εκδηλώσεις προς τιμήν της Βασίλισσας στην Κύπρο, να προβάλουν και τη φωτογραφία του ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ, έτσι, για να μην ξεχνάμε που ζούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here