«Δωράκι» Υπερπολυτελή BMW 100.000 ευρώ στον κ. Πατούλη;

0
454

Νέα σκιά στην περιφέρεια, ρίχνει δημοσίευμα που θέλει τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να φέρεται να έχει δεχθεί δώρο χιλιάδων ευρώ από ιδιωτική εταιρεία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ερωτήματα και ποικίλα σχόλια έχει γεννήσει απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, όπου προεδρεύει ο Γ. Πατούλης, να αποδεχθεί δωρεά υπερπολυτελούς αυτοκινήτου από εταιρεία του κλάδου.

Το δώρο, όπως το παρουσιάζει ο συντάκτης δεν είναι όποιο και όποιο, αλλά πρόκειται για μια BMW που στην αγορά κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ και δωρίζεται, σύμφωνα με την εταιρεία, για «τις ανάγκες του περιφερειάρχη και της περιφέρειας».

Όπως φαίνεται στο πρακτικό της 14ης συνεδρίασης έτους 2020 του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, ο Διευθυντής του Π.Τ.Α. Αττικής ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

«Την εκτίμηση ότι με την ως άνω δωρεά θα διευκολυνθεί η υπηρεσιακή ανάγκη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για τις μετακινήσεις του εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής».

Το λόγο έλαβε το μέλος κ. Παναγιώτα Παππά, η οποία ανέφερε ότι:

«Θα ψηφίσει ΚΑΤΑ, καθώς οι ανάγκες για μετακίνηση του Περιφερειάρχη πρέπει να καλύπτονται από Υπηρεσιακά αυτοκίνητα, και η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ασφαλή οχήματα. Η εταιρική ευθύνη που επικαλείται η εταιρία δεν πρέπει να είναι προσωποπαγής. Καλόν θα ήταν να γίνεται για κοινωφελείς σκοπούς».

Στην απόφαση αναφέρεται ότι τα μέλη:

«Αποδέχονται την κατά τα ως άνω δωρεάς αυτοκινήτου από την εταιρεία Super-Strada προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, ώστε να καταχωρηθεί το ως άνω μάρκας BMW X5 αυτοκίνητο, ως περιουσιακό στοιχείο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και να καταχωρηθεί στο μητρώο παγίων».

Καθώς σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Πατούλης φέρεται να ανάκγεται μία υπερπολυτελή BMW το ερώτημα που θέτει το μέσο είναι  έχει ανάγκη ο περιφερειάρχης από ένα τέτοιο πολυτελές αυτοκίνητο, τη στιγμή που η περιφέρεια διαθέτει πλείστα όσα οχήματα κάθε κατηγορίας;

«Έχει άλλη στόχευση το δώρο;», αναρωτιούνται πολλοί. Το προφανές είναι ότι εγείρεται μείζον ζήτημα πολιτικής δεοντολογίας από την αποδοχή του αστραφτερού δώρου.

Αν και κύκλοι του Περιφερειάρχη αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα και κανείς δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες πρόκειται για ακόμα μία σκιά καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ιστορικά, που όταν επιχειρηματίες κάνουν ακριβά δώρα έμμεσα ή άμεσα σε αξιωματούχους, στη συνέχεια, αργά ή γρήγορα ίσως ζητήσουν ανταλλάγματα…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ.pdf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here