Δωρεά Ιδρύματος Νιάρχος για Βιβλιοθήκες του μέλλοντος!

0
331

Τη δημιουργία MEDIA Lab σε 9 Δημόσιες / Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» & Συνεργασία του Future Library , ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» η Future Library.

Η δωρεά γίνεται με σκοπό να μετατραπεί ένα κομμάτι των Δημόσιων Βιβλιοθηκών σε MEDIA Lab, σε νέους δηλαδή ελκυστικούς και άνετους χώρους δημιουργικότητας.

«Τa MEDIA Labs θα δώσουν ευκαιρίες σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες να εκτεθούν στις τέχνες και την τεχνολογία. Είναι μια συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με μεγαλύτερη πρόκληση, πέρα από το σχεδιασμό καινοτόμων υπηρεσιών και την κατασκευή μοντέρνων χώρων, να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε το μικρόβιο του πειραματισμού και της επιχειρηματικότητας στο DNA των βιβλιοθηκών, ως οργανισμών», ……ανέφερε ο διαχειριστής του Future Library, Δημήτρης Πρωτοψάλτου.

Η Εύα Πολυζωγοπούλου, Επικεφαλής της Ομάδας Παιδείας, Τέχνης και Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» δήλωσε: «Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πιστεύει ακράδαντα στην ανάγκη να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες και τις δράσεις που θα εξοπλίσουν με τα αναγκαία εφόδια την κοινωνία για τον εικοστό πρώτο αιώνα. Γι αυτό διαθέτει πάνω από το 60% των συνολικών του δωρεών σε προγράμματα για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τους νέους χώρους έχει ολοκληρωθεί, ενώ η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, με στόχο να εγκαινιαστούν το Δεκέμβριο του 2013.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, υπάλληλοι των Βιβλιοθηκών αυτών θα εκπαιδευτούν ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν κατάλληλα τους νέους αυτούς χώρους. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και η Google παρέχοντας τεχνογνωσία στη σχεδίαση χώρων που προάγουν την δημιουργικότητα και την καινοτομία, αλλά θα ενισχύσει & την εκπαίδευση των υπάλληλων των Βιβλιοθηκών σε θέματα βέλτιστης εκμετάλλευσης του διαδικτύου και της τεχνολογίας, όπως είπε ο Public Policy Manager της Google, Διονύσης Κολοκοτσάς.

Οι 9 Βιβλιοθήκες είναι: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας / Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς / Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου / Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης / Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων / Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου / Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας / Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης / Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

*Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY»: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων http://about.futurelibrary.gr ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here