Δύο Pocket Parks στον Δήμο Κηφισιάς-Μικρές Οάσεις στις γειτονιές!

0
317

Ο Δήμος Κηφισιάς, με την πολύτιμη συμβολή της Procter & Gamble (P&G), των Super Market Θανάπουλος και της Οργάνωσης ΓΗ αναβάθμισε δύο μικρά πάρκα, προς όφελος της γειτονιάς.

Η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά δύο μικροί χώροι «μεταμορφώθηκαν» σε Πάρκα Τσέπης.

Λιλιπούτεια πάρκα με ενεργειακή αυτονομία και σχεδιασμό βάσει των αρχών της αειφόρας ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Στους δύο χώρους ανάπλασης τα δένδρα προϋπήρχαν και φυσικά διατηρήθηκαν, κουρεύτηκαν και συνδυάστηκαν με μία πυκνή φύτευση από θάμνους της μεσογειακής χλωρίδας.

Ο φωτισμός των πάρκων παράγεται από αυτόνομα φωτοβολταϊκά με στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης, δημιουργήθηκαν μονοπάτια περιπάτου, καθίσματα και θέσεις ποδηλάτου ενώ εγκαταστάθηκε αυτόνομο σύστημα ποτίσματος.

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η παράδοση των δύο πάρκων τσέπης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τους χορηγούς των έργων ανάπλασης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αποτελούν υπόδειγμα και για άλλες εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα της προσφοράς.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν από (1) τον Δήμο Κηφισιάς ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και ο Αντιδήμαμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης, (2) την εταιρεία Procter & Gamble οι Ερμιόνη Γεωργουλάκη – Country Leader, Άρης Παπιδάς, Sales Director GR, CY, MA, Κορίνα Λάζαρη, Company Communications Director SEE, Λαμπρινή Παπατουκάκη, Key account manager, (3) τα Super Market Θανόπουλος οι Τέλης Θανόπουλος Πρόεδρος, Περικλής Θανόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος,  Δημήτρης Χατζηγιάννης Marketing Director, Καίτη Κοντού Commercial Director, Κατερίνα Καπαδουκάκη Περιφερειακή δ/ντρια Καταστημάτων, Ιωάννα Bάλλα Customer Service Manager, Λαμπρινή Ντούτση E-Commerce Manager, (4) την Οργάνωση ΓΗ, οι Βασίλης Σταματόπουλος Community Engagement Manager και Αγγελική Μπαμπαλούκα Head Of Partnerships.

Τέλος, ο Δήμος Κηφισιάς σημειώνει ότι σε συνεργασία με τους δωρητές, (1) της εταιρείας P&G, (2) των Super Market Θανάπουλος και (3) της Οργάνωσης ΓΗ, θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει στα Πάρκα Τσέπης περιβαλλοντικές βιωµατικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες µε στόχο την «υιοθέτηση» των δύο νέων χώρων πρασίνου από τους κατοίκους της γειτονιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here