Είκοσι τέσσερα έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς.

0
385

Μεγάλος αριθμός έργων που στόχο έχουν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της Κηφισιάς, βρίσκονται αυτή την εποχή σε εξέλιξη απ’ άκρη σε άκρη του Δήμου.

Ειδικότερα, πρόκειται για έργα σε σχολικά κτήρια, συντηρήσεις και κατασκευές ηλεκτροφωτισμού, εργολαβίες συνδέσεων με τα δίκτυα αποχέτευσης, έργα ασφαλτοστρώσεων, κατασκευής πεζοδρομίων, διανοίξεις οδών, αναπλάσεις και ανακατασκευές αθλητικών χώρων και άλλα.

Image result for Είκοσι τέσσερα έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος, όπως τονίζει η Δημοτική Αρχή, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των έργων και την πρόοδο του Τεχνικού Προγράμματος, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας Αρχιτέκτονα-Μηχανικό Αλέξιο Μακρή, δήλωσε σχετικά:

«Δεκάδες έργα είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς. Δουλεύουμε όλοι μαζί υπεύθυνα και συστηματικά αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να κάνουμε ακόμα περισσότερα έργα σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων και ιδιαίτερα τους μηχανικούς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που μελετούν, δημοπρατούν κι επιβλέπουν τα έργα. Επίσης ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και τους συναρμόδιους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους που εργάστηκαν και εργάζονται για να πετύχουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους».

Ποια είναι τα 24 έργα

Τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο έχουν μελετηθεί και δημοπρατηθεί από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση. Ενδεικτικό της παραγωγής έργου από τις υπηρεσίας του Δήμου είναι ότι το 2021, μια δύσκολη χρονιά με την πανδημία του κορωνοϊού, έγιναν 36 δημοπρατήσεις έργων στον Δήμο.

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο είναι:

-Ανάπλαση-αναδιαρρυθμίσεις διατηρητέου και προσθήκη πτέρυγας 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, συνολικής επιφάνειας 1.816,02m2 με αίθουσες διδασκαλίας, χώρο εργαστηρίων κ.α.). Το έργο έχει ενταχθεί – μετά από ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς – στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με ποσό χρηματοδότησης 1.747.301,91 €.

-Νέα πτέρυγα και αποκατάσταση στο διατηρητέο κτήριο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας

Συνεχίζονται βάση του χρονοδιαγράμματος οι εργασίες, στο ιστορικό σχολείο τριών γενεών Ερυθραιωτών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, για το έργο της «στερέωσης κι αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου και προσθήκης στατικώς ανεξάρτητου κτηρίου», με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ.

-Εργασίες στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Έργα και παρεμβάσεις σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Προσχολικής Αγωγής υλοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς.

Τα έργα υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 450.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος. Το πρόγραμμα αφορά σε εργασίες για τη μετάβαση των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης (π.δ. 99/2017).

-Παρεμβάσεις βελτίωσης της Ενεργειακής Αποδοτικότητας σε Σχολεία του Δήμου Κηφισιάς (Συγχρηματοδότηση Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020)

Πρόκειται για έργο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων με μια σειρά εργασιών ενεργειακής αποδοτικότητας που αφορούν σε κτιριακές σχολικές υποδομές.

-Συντηρήσεις Σχολικών Κτηρίων

Έργο συντήρησης σχολικών μονάδων. Ενδεικτικά πραγματοποιούνται εργασίες που αφορούν σε επιδιορθώσεις – επισκευές, μονώσεις, οροφών, εσωτερικούς – εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, αντικατάσταση κουφωμάτων, έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, κτλ.

-Εργασίες επισκευής Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Πολιτείας-Χρηματοδότηση Φιλόδημος ΙΙ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ Πολιτείας πραγματοποιούνται σημαντικές επισκευές όπως στεγάνωση και θερμομόνωση της οροφής, τοποθέτηση ειδικού εξαερισμού στα αποδυτήρια, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ενεργειακά (θερμοδιακοπτόμενα), αντικατάσταση του ξύλινου αθλητικού δαπέδου (παρκέ), προμήθεια οργάνων εκγύμνασης κ.α.

-Ανάπλαση-αξιοποίηση τμήματος της περιοχής Γράμμου-Φοίνικα που περιλαμβάνει τα Ο.Τ. 1040,1041 και 1042-Χρηματοδότηση Πράσινο Ταμείο

Έχει ξεκινήσει η ανάπλαση-αξιοποίηση τμήματος της περιοχής Γράμμου-Φοίνικα. Πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής και διαμόρφωσης πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεων οδών, εγκατάσταση νέου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωση προσβασιμότητας ΑμεΑ, θεσμοθέτησης ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης χώρου παιδικής χαράς, εργασίες φύτευσης πρασίνου κ.α.

-Επισκευές στο Στάδιο Βαρδαξή

Εργασίες απαραίτητες για τη διεξαγωγή των αθλημάτων με ασφάλεια.

-Αντικατάσταση χλοοτάπητα του Ζηρινείου Σταδίου Κηφισιάς

Μετά από 30 χρόνια αφαιρείται ο υφιστάμενος χλοοτάπητας και θα τοποθετηθεί νέος φυσικός, με ταχύτερη δυνατότητα ανάπλασης και μεγαλύτερη αντοχή.

-Τρία έργα Ηλεκτροφωτισμού (Κατασκευή-Συντήρηση)

Τρία έργα ηλεκτροφωτισμού είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς. Δύο κατασκευής ηλεκτροφωτισμού και ένα συντήρησης του Δημοτικού Φωτισμού και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες: Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Στα έργα κατασκευής νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού τοποθετούνται ιστοί οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα υψηλής τεχνολογίας LED, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των πολιτών.

-Δύο έργα κατασκευής πεζοδρόμων και πεζοδρομίων κοινοχρήστων χώρων και ένα κατασκευής κοινόχρηστων χώρων

Συνεχίζονται οι κατασκευές πεζοδρομίων σε κεντρικές αρτηρίες του Δήμου σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Επιπλέον υπάρχει και εργολαβία κατασκευής υποδομών κοινόχρηστων χώρων όπου προχωρά σε εργασίες όπως η κατασκευή κρασπέδων κ.α.

-Δύο έργα κατασκευής ραμπών ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής ραμπών ΑΜΕΑ σε 70 σημεία κεντρικών αρτηριών όλης της επικράτειας του Δήμου, μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

-Ανύψωση φρεατίων

Ολοκληρώνεται η εκτέλεση του έργου Ανύψωση φρεατίων αγωγών επί των οδοστρωμάτων του Δημοτικού Οδικού Δικτύου, βάσει μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στόχος του έργου είναι η ανύψωση της στάθμης φρεατίων ομβρίων και ακαθάρτων, τα οποία έχουν διαπιστωθεί σε χαμηλότερο υψόμετρο σε σχέση με αυτό του οδοστρώματος.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών, καθώς η στάθμη του δρόμου ευθυγραμμίζεται με το ύψος των φρεατίων.

-Αντικατάσταση προβληματικών αγωγών ύδρευσης Δ.Ε. Ν. Ερυθραίας

Με το έργο πραγματοποιείται αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 7.290,00 μέτρων.

-Προσαρμογή ιδιωτικών συνδέσεων στο νέο Δίκτυο Ύδρευσης

Περιλαμβάνονται εργασίες προσαρμογής των παροχών στις οποίες οι παροχές βρίσκονται σε απόσταση από τα φρεάτια καθώς και αποκατάσταση των πεζοδρομίων όπου αυτό απαιτείται ή προκύψει από την εκτέλεση των εργασιών.

-Ασφαλτοστρώσεις οδών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων του Δήμου σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

-Διανοίξεις οδών

Σε εξέλιξη είναι το έργο διανοίξεις οδών σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

-Κατασκευή Αγωγών Ακαθάρτων

Συνεχίζεται το έργο κατασκευής αγωγών ακαθάρτων στον Δήμο, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

-Κατασκευή Εξωτερικών Διακλαδώσεων

Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων ακινήτων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κηφισιάς, η θέση των οποίων προσδιορίζεται από τις αντίστοιχες αιτήσεις των ιδιοκτητών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here