Είκοσι χρόνια ΕΛΠΙΔΑ!

0
264

Σε μια λαμπρή και συγκινητική εκδήλωση παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η πρόεδρός του Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα μέλη του, γιόρτασαν την επέτειο των είκοσι χρόνων από την λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών που δημιούργησε στο νοσοκομείο παίδων « Αγία Σοφία» ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και απέδειξαν ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα και δύναμη ψυχής.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ήταν μια εκδήλωση για το δώρο της ζωής που δόθηκε σε 670 παιδιά κατά τα διάρκεια της 20χρονης λειτουργίας της Μονάδας, μια εκδήλωση – φόρος τιμής στα παιδιά και τις οικογένειές τους που έδωσαν με γενναιότητα τη μάχη ενάντια στον καρκίνο αλλά και σε όλους εκείνους, εντός και εκτός συνόρων, που συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»:

– Τη δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών
– Τη δημιουργία του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ»
– Τη δημιουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»
– Την αδελφοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας με νοσοκομεία διεθνούς επιστημονικού κύρους

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτή η στιγμή είναι για εμάς πολύ ξεχωριστή.

Γιατί απόψε εδώ βρίσκεται όλη η ΕΛΠΙΔΑ. Η πραγματική ΕΛΠΙΔΑ. Όσοι πρόσφεραν και όσοι δούλεψαν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Είναι εδώ η Πολιτεία, με την ανώτατη εκπροσώπησή της, που από την πρώτη στιγμή μας.

Είναι εδώ τα παιδιά. Τα παιδιά που μας έμαθαν τι θα πει κουράγιο. Αλλά και οι γονείς, που προσωποποίησαν την ελπίδα, αφού κάθε στιγμή γι’ αυτούς ήταν γεμάτη ελπίδα πως το παιδί τους θα γίνει καλά.

Είναι εδώ και όσοι μας έδειξαν τον δρόμο της πραγματικής αγάπης στον άνθρωπο, τι είναι να δίνεις κάτι από τον εαυτό σου για να σωθεί κάποιος άλλος…..

Όμως εδώ απόψε, είναι και όσοι πέρα από τα σύνορα της χώρας μας μοιράζονται τα οράματά μας, σύμμαχοι πραγματικοί στον αγώνα μας για έναν καλύτερο κόσμο.

Η υπόσχεση που δίνω απόψε είναι δέσμευση για όλους μας στην ΕΛΠΙΔΑ: πως το όνειρο που λέει, πως ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί, θα μείνει για μας ζωντανό. Γιατί για μας στην ΕΛΠΙΔΑ, η ζωή και ενός μόνον παιδιού ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!»

Ο Αγγελιαφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς, στο ρόλο του αφηγητή μας «ταξίδεψε» πίσω στο 1990, όταν ένα «φωτάκι» ελπίδας άναψε με την ίδρυση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», και κάλεσε τον Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Στέλιο Γραφάκο να απονείμει το Αριστείο «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην Estelle Sotirhos, σύζυγο του τότε Αμερικανού Πρέσβη ιδρυτικό μέλος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», μαζί με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Ειρήνη Αθανασιάδου.

Την απονομή των «Αριστείων Διεθνούς Αλληλεγγύης» συντόνισε η Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα. 

Αριστεία ΕΛΠΙΔΑΣ απονεμήθηκαν στο Ζάχο Χατζηφωτίου, στην αείμνηστη Νατάσα Δαφέρμου και στον λόρδο Κάβεντις που μίλησαν πρώτοι για την ίδρυση και τη δράση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στη Μεγάλη Δούκισσα του Λουξεμβούργου, στην Anne-Aymone Giscard d’ Estaing, στον Federico Mayor, πρώην Γενικό Διευθυντή της UNESCO, στην Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO, Kim Phuc Phan Thi, στον Sir Magdi Yacoub, στον καθηγητή Ογκολογίας David Khayat, στον Τούρκο Πρέσβη Kerim Uras, στον Mehmet Muezzinoglou, στον Καναδό Πρέσβη Robert Peck, στον Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO Miguel Angel Estrella, στη Νάνα Μούσχουρη, στον Jean Michel Jarre.

Τιμήθηκαν επίσης 5 παιδιά – πρωταθλητές ζωής, που νίκησαν και διαπρέπουν στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Τα «Παράσημα ΕΛΠΙΔΑΣ» στον Αντώνη Φωτιάδη, τη Χριστίνα Φυτιλή, την Έφη Βλάμη, τον Στέλιο Παπαρδέλα και τη Μαρία Μπούσια, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Αριστείο «ΕΛΠΙΔΑΣ» απονεμήθηκε και στον Ζαφείρη Φωτιάδη, τον πατέρα του Αντώνη, που από τότε που ο γιος του έγινε καλά, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την «ΕΛΠΙΔΑ».

Η κορυφαία στιγμή ήταν όταν η Έφη Βλάμη, δυο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ξιφασκία πρόσφερε το μετάλλιό της στην κυρία Βαρδινογιάννη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η MOTOR OIL (HELLAS) S.A.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:54 limit=10}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here