ΕΓΚΑΙΝΙΑ Πάρκου Αναψυχής Γράμμου Φοίνικα (Σπανουδάκη και Αφροδίτης) στην Κηφισιά.

0
823

Στην περιοχή Γράμμου-Φοίνικα (Σπανουδάκη και Αφροδίτης) περιοχή  αμιγούς κατοικίας με χαμηλά κτήρια και έντονο το στοιχείο της γειτονιάς, παραδίδεται ένα ολοκληρωμένο έργο που αναβαθμίζει την περιοχή.

Δημιουργήθηκε ένας φιλόξενος χώρος για μικρούς και μεγάλους. Διαμορφώθηκαν πεζόδρομοι (ώστε να ενοποιηθούν κοινόχρηστοι χώροι), πεζοδρόμια, έγιναν ασφαλτοστρώσεις, εγκαταστάθηκε νέος δημοτικός φωτισμός διαμορφώθηκε χώρος παιδικής χαράς και πλατείας, μπήκαν παγκάκια, επιστρώθηκε το έδαφος, διατηρήθηκε και ενισχύθηκε το πράσινο.

Το έργο εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» με ύψος χρηματοδότησης το ποσόν των 611.294,50€

Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Το κουαρτέτο StringART, θα μας ταξιδέψει με γνωστές μελωδίες του κλασσικού ρεπερτορίου. Τη σκυτάλη θα παραδώσει στη  γνωστή performer της jazz μουσικής σκηνής Ντέπη Σακελλαρίου με το σχήμα της Depy Sakellariou & Melodies Project.

Υ.Γ. Έργα Ανάπλασης τμήματος της περιοχής Γράμμου-Φοίνικα που ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς.

Ξεκίνησαν από τον Δήμο Κηφισιάς οι εργασίες ανάπλασης τμήματος της περιοχής Γράμμου Φοίνικα, σε οικοδομικά τετράγωνα ιδιοκτησίας του, τα οποία περικλείονται από τις οδούς Σπανουδάκη-Αφροδίτης-Ήρας, όπως ενημερώνει η Δημοτική Αρχή.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.336.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Σε αυτό περιλαμβάνονται κατασκευές και διαμορφώσεις πλατείας, χώρου παιδικής χαράς, διαμορφώσεις πεζοδρομίων, νησίδων πρασίνου, πεζοδρόμια, στύλοι ηλεκτροφωτισμού led, ασφαλτοστρώσεις και φύτευση πρασίνου, «επιταχύνοντας έτσι την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός ασφαλούς πυρήνα αστικού ιστού» όπως αναφέρεται σχετικώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here