Εγκαταλειμμένα οχήματα και το Πολυϊατρείο του Δήμου Κηφισιάς (μέρος 2ο)!

0
200

Σήμερα έρχομαι όπως σας υποσχέθηκα στο δεύτερο θέμα, στο Δημοτικό Πολυιατρείο!

Το Πολυϊατρείο του Δήμου Κηφισιάς λειτουργούσε στην οδό Τατοΐου 11, από το 1988 έως και το 2011, οπότε και έκλεισε αιφνιδίως, εξαιτίας πώλησης του ενοικιαζόμενου κτιρίου, όπου και στεγαζόταν.

Αγαπητοί αναγνώστες θεωρείτε τόσο εύκολο, στην περίπτωση που πωληθεί ένα ακίνητο, να βρεθεί η οικογένειά σας, ή η επαγγελματική σας στέγη στο δρόμο! 

Το συμβόλαιο διασφαλίζει πάντα τον ενοικιαστή και του δίνει εύλογο χρονικό διάστημα για την μετεγκατάστασή του, πόσο μάλλον για μια δημόσια υπηρεσία!

Τι συνέβη εδώ κ. Δήμαρχε υπήρχε συμβόλαιο; ή έληξε και δεν φροντίσατε να το ανανεώσετε, οπότε και αναγκαστήκατε να κλείσετε το πολυιατρείο άρον άρον; 

«Το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης Δημοτικού Πολυϊατρείου επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς στις 22 Φεβρουαρίου 2012, από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Σπύρο Μούρκο. 

Επικαλούμενος την χαρακτηριστική καθυστέρηση του Δήμου ως προς την ανεύρεση κτιριακών εγκαταστάσεων εδώ και αρκετούς μήνες (από τα μέσα του 2011), ο κ. Μούρκος τόνισε μεταξύ άλλων: 

«είναι άδικο ένας τόσο απαραίτητος θεσμός όπως είναι το Δημοτικό Πολυϊατρείο να μη λειτουργεί αυτή τη στιγμή…..στις κρίσιμες καταστάσεις που περνάει η χώρα μας». 

Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος υπενθύμισε στον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκη ότι είχε εκφράσει την πρόθεση και την κατ'αρχήν συμφωνία με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για την παραχώρηση χώρων καταστημάτων στις Εργατικές Κατοικίες στην Κάτω Κηφισιάς, έτσι ώστε να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του Πολυιατρείου.

Η απάντηση που έλαβε όμως ο κ.Μούρκος από τον κ. Ν. Χιωτάκη ήταν ότι «δυστυχώς πέσαμε στην περίοδο της κρίσης, καθώς επικρατεί αναβρασμός με τη συγχώνευση του ΟΕΚ, με αποτέλεσμα να αδρανήσουν όλες οι διαδικασίες για παραχώρηση ακινήτων». 

Ωστόσο, άφησε ένα «παραθυράκι» ανοιχτό για το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Κανάρη, καθώς, όπως ανέφερε, υπήρξαν επαφές με το διοικητή του νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», ο οποίος τον πληροφόρησε ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί ένα οίκημα ιδιοκτησίας του νοσοκομείου, για να στεγαστεί το Δημοτικό Πολυϊατρείο.

«Bρέθηκε στέγη για το Πολυιατρείο του Δήμου Κηφισιάς»

Τελικά με αποστολή εξωδίκου του Δήμου Κηφισιάς παραχωρήθηκαν από τον ενοικιαστή τους τέσσερα καταστήματα στις Εργατικές Κατοικίες. Αν και οι χώροι αυτοί ανήκαν τότε στον υπό κατάργηση Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Ωστόσο, στην υπόθεση της παραχώρησης του χώρου εμπλέκεται και το υπουργείο Εργασίας, υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργούσε ο κατηργημένος ΟΕΚ και το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί για τις κινήσεις του Δήμου.

Ο κ. Ν. Χιωτάκης, πάντως, εκτίμησε πως «δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα», υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς» για τη στέγαση του πολυϊατρείου.

Τι σημαίνει αυτό κ. Χιωτάκη; 

Εσείς είστε διατεθειμένος να συνεργαστείτε, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι;
Έχετε συμβόλαιο κ. Χιωτάκη; ή για μια ακόμη φορά αιφνιδίως θα ξανακλείσει το πολυταλαιπωρημένο αυτό πολυιατρείο;

Όπως μας πληροφορεί η πρόεδρος της «Κοινωνικής Μέριμνας» Μαρία Κεφαλά-Σαλματάνη, «το πολυιατρείο αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Διονυσίου Βαρελά, ενώ επισκευάστηκε και ανακαινίστηκε με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας GALENICA» και θα λειτουργεί με εθελοντές (= απλήρωτους) γιατρούς. 

Για να ευχαριστήσει ο απερχόμενος Δήμαρχός μας δωρητές και προσωπικό προσκάλεσε στις 18-Σεπτεμβρίου-2013 τον ομοϊδεάτη του Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια του πολυιατρείου σε μια φιέστα δημόσιων σχέσεων, με αμοιβαίο όφελος και για τους δύο.

«Τους χάλασαν όμως τη σούπα» η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», με πανό και συνεχή συνθήματα «Παιδεία – Υγεία – Ρεύμα και Νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό» και «Δεν θα περάσουν οι απολύσεις, Όχι στο κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, Δωρεάν Υγεία για όλους».

Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί στις 6:30 το απόγευμα. Από τις 3 το μεσημέρι, χάλασε ο αγωγός του νερού μπροστά από το πολυϊατρείο. Τίποτα όμως δεν έπρεπε να χαλάσει τη φιέστα. Το νερό λοιπόν κόπηκε για τους κατοίκους, και οι εργασίες επισκευής άρχισαν μετά τη λήξη των εγκαινίων, αργά το βράδυ. Η εξουσία έχει τις προτεραιότητές της…….

Για μας, το πρόβλημα δεν είναι μόνον αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. 'Έχει να κάνει με το χρόνιο πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, των εν λόγω υπεύθυνων Αντιδημάρχων αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μια αποτελεσματική Δημοτική Αρχή μεριμνά πριν λήξει το Συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου να βρει άλλο ώστε και να μην υπάρξει κενό στην παροχή της δωρεάν πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας προς τους δημότες!

Των φρονίμων τα παιδιά όταν πεινάσουν τρέχουν…..και δεν φτάνουν…..

Το ευτράπελο είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν και πάλι την ψήφο των δημοτών επικαλούμενοι "το έργο" τους και τη δήθεν «συμβολή» τους στη χρηστή διαχείριση του Δήμου Κηφισιάς, εμφανίζοντας το αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους ως δήθεν προαγωγή και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Κηφισιά.

Έχοντας αυτό το ασύλληπτο ρεκόρ της απόσυρσης 18 οχημάτων και μίας βάρκας μέσα σε μία τετραετία!! και αφήνοντας τους κατοίκους της Κηφισιάς για δύο και πλέον χρόνια χωρίς πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα.

Καρατσιομπάνης Γιάννης
Εκπαιδευτικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ- Συμμαχία πολιτών Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης»

Υ.Γ. Η άποψή μου λοιπόν για κάποια κακώς κείμενα της πόλης που ζούμε δεν είναι θέμα συγκυρίας ή προσωπικής προβολής αλλά θέμα συνεχούς, ανιδιοτελούς και αδιάλειπτου ενδιαφέροντος για την αλλαγή τους. 

Εμμένω έτσι σταθερά και με συνέπεια στην ενημέρωση των συνδημοτών μου εμπλουτίζοντας τον προβληματισμό τους και επιδιώκοντας συνάμα την ευαισθητοποίηση της τοπικής εξουσίας η οποία αφού δεν υπάρχει από μόνη της, πράγμα που θα ήταν και το αυτονόητο, πρέπει να επιδιωχτεί και να «εκβιαστεί», όταν χρειάζεται, για το καλό όλων μας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here