Εγκαταλειμμένα οχήματα και το Πολυϊατρείο του Δήμου Κηφισιάς (μέρος 1ο).

0
228

Των φρονίμων τα παιδιά……*

Αγαπητοί αναγνώστες, πρώτον, μη βιαστείτε να συμπληρώσετε το παραπάνω ρητό γιατί η έννοιά του δεν είναι πια αυτή που γνωρίζετε και δεύτερον, διαβάστε τη συνέχεια για να μάθετε τι σχέση έχουν τα εγκαταλειμμένα στους δρόμους της πόλης μας οχήματα με το Πολυϊατρείο του Δήμου μας!

Στην οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Στις 18/02/2014 η εφημερίδα «ΚΗΦΗΣΙΑ» φιλοξένησε άρθρο μου με τίτλο «Να τι θα πει αναποτελεσματικότητα». Σ' αυτό λοιπόν το κείμενο περιέγραφα τη διαδικασία του χαρακτηρισμού ενός οχήματος ως εγκαταλελειμμένου και τις σχετικές ενέργειες που θα έπρεπε να ακολουθήσει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας για τον εντοπισμό και την απόσυρσή τους βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 116/2004.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί στον Δήμο μας από το 2007 με υπεύθυνη τότε Αντιδήμαρχο την κ. Άννα Κορογιαννάκη.

Στη διετία 2011 / 12 η υπηρεσία με υπεύθυνο Αντιδήμαρχο τον κ. Β. Ξυπολυτά, εντόπισε μόλις 11 εγαταλειμμένα οχήματα (03/06/11 Αρ.Πρωτ: 24544) ενώ αποσύρθηκαν μόλις 18 οχήματα ( εντόπισε 11 και απέσυρε 18) και μια βάρκα (3/6/2011, Αρ.Πρωτ: 24545).

Στην οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Φοβερό ρεκόρ, το οποίο όμως έσπασε ο αμέσως επόμενος Αντιδήμαρχος με μηδέν αποσύρσεις!!

Από την ανάληψη όμως των καθηκόντων από τον κ. Α. Νικολέλη (17/01/2013) παρατηρείται μόνο η πρώτη φάση της όλης διαδικασίας, δηλαδή η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου εντοπίζει τα οχήματα, επικολλά αυτοκόλλητο με τον χαρακτηρισμό «εγκαταλελειμμένο» και τέλος!! Ούτε μια απόσυρση!!

Αυτονόητα λοιπόν και τα ερωτήματα που έθετα:

• Τι σημαίνει αυτό κ. Νικολέλη;
• Γιατί δεν μπορεί να τελεσφορήσει η όλη διαδικασία;
• Αφού πληρώνεται η υπηρεσία για κάτι που τελικά δεν παρέχεται, ποιος ο λόγος ύπαρξης της υπηρεσίας και του υπαλλήλου; Θα μπορούσε κάλλιστα να προσφέρει αλλού τις υπηρεσίες του.
• Πoιο είναι αλήθεια το δυσεπίλυτο νομικό πρόβλημα που αναφέρατε κατά τις τηλεφωνικές μου ερωτήσεις;
• Μήπως έληξε η σύμβαση με την εταιρεία κ. Νικολέλη; 

Προς πληροφόρησή σας πάντως, η σύμβαση όντως έληξε στις 31/12./2013 κάτι που κατάφερα να μάθω αμέσως από την εταιρεία αφού πρώτα μπήκα στην περιπέτεια να επικοινωνήσω με τους αρμόδιους φορείς στο Δήμο μας.

Και επειδή απάντηση δεν πήρα σας ρωτώ κ. Νικολέλη την βρήκατε την άκρη; Σε ποια φάση βρίσκεται η υπόθεση;; Διότι άλλα μου λέγατε εσείς στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε και άλλα η υπάλληλος από το τμήμα Προμηθειών που την ακούγαμε σε ανοικτή ακρόαση από το κινητό σας!

Εδώ πρέπει δε να επισημανθεί ότι ο κ. Α. Νικολέλης δεν έχει σταθερό ωράριο στο γραφείο του και διοικεί την Υπηρεσία Καθαριότητας από το κινητό του, το οποίο είναι βέβαια άμεσα διαθέσιμο από την υπάλληλο του γραφείου του!

Για μας, το πρόβλημα δεν είναι μόνον αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. 'Έχει να κάνει με το χρόνιο πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, των εν λόγω υπεύθυνων Αντιδημάρχων αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μια αποτελεσματική Δημοτική Αρχή θα έφερνε προς ψήφιση και απόφαση το θέμα για την απομάκρυνση των οχημάτων πριν λήξει η σύμβαση με τον προηγούμενο εργολάβο, ώστε και να μην υπάρξει κενό στην παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς τους δημότες που πληρώνουν τα υψηλά δημοτικά τέλη για να κάνουν χρήση και της συγκεκριμένης υπηρεσίας. 

* Των φρονίμων τα παιδιά όταν πεινάσουν τρέχουν…..και δεν φτάνουν…….

Το ευτράπελο είναι ότι όλοι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν και πάλι την ψήφο των δημοτών επικαλούμενοι "το έργο" τους και τη δήθεν "συμβολή" τους στη χρηστή διαχείριση του Δήμου Κηφισιάς, εμφανίζοντας το αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους ως δήθεν προαγωγή και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Κηφισιά.

Έχοντας αυτό το ασύλληπτο ρεκόρ της απόσυρσης 18 οχημάτων και μίας βάρκας μέσα σε μία τετραετία!!

Καρατσιομπάνης Γιάννης
Εκπαιδευτικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ- Συμμαχία πολιτών Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άποψή μου λοιπόν για κάποια κακώς κείμενα της πόλης που ζούμε δεν είναι θέμα συγκυρίας ή προσωπικής προβολής αλλά θέμα συνεχούς, ανιδιοτελούς και αδιάλειπτου ενδιαφέροντος για την αλλαγή τους.

Εμμένω έτσι σταθερά και με συνέπεια στην ενημέρωση των συνδημοτών μου εμπλουτίζοντας τον προβληματισμό τους και επιδιώκοντας συνάμα την ευαισθητοποίηση της τοπικής εξουσίας η οποία αφού δεν υπάρχει από μόνη της, πράγμα που θα ήταν και το αυτονόητο, πρέπει να επιδιωχτεί και να «εκβιαστεί», όταν χρειάζεται, για το καλό όλων μας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here