ΕΔΩΣΑΝ 15.000 ευρώ για μια θωρακισμένη Mercedes που χρησιμοποιεί ο Σαμαράς!….του Νίκου Σβέρκου.

0
211

Πρωτοφανής διασυρμός για το Πρώτο Θέμα: Ποιος μετακινείται με τη θωρακισμένη Mercedes;

Ακόμα ένα επεισόδιο διασποράς «ψευδών ειδήσεων» καταγράφηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Τελικά, όμως, έμεινε από λάστιχο…..

Ας δούμε το θέμα από την αρχή. Η ιστοσελίδα ανάρτησε «ρεπορτάζ» στις 18/09/17 το μεσημέρι με τον «πιασάρικο» τίτλο «Έδωσαν 15.000 ευρώ για τέσσερα λάστιχα για θωρακισμένη κυβερνητική λιμουζίνα» και υπότιτλο «Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη».

Λαβράκι νόμιζαν ότι έπιασαν οι ιθύνοντες, αναφέροντας πως «βαθιά το χέρι στην τσέπη συνεχίζει να βάζει και επί ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας φορολογούμενος για τη συντήρηση του κυβερνητικού στόλου των θωρακισμένων λιμουζινών».

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος, σε άψογο «κίτρινο» ύφος, συνέχιζε πως «στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά 4 ελαστικών για τη θηριώδη θωρακισμένη Mercedes των 6.000κ.εκ. με υπηρεσιακό αριθμό ΕΑ27103, που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού ο συντάκτης έφτανε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η αλλαγή ελαστικών στο θωρακισμένο αυτοκίνητο «κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 15.000 ευρώ. Όσο δηλαδή στοιχίζουν αυτή τη στιγμή 30 διαφορετικά αυτοκίνητα mini, μικρομεσαίας και μεσαίας κατηγορίας της αγοράς» (σ.σ. 500 ευρώ το καθένα κοστίζει ένα αυτοκίνητο;).

Από ποιον όμως χρησιμοποιείται το εν λόγω όχημα; Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, το αίτημα για την αλλαγή των ελαστικών έγινε υπηρεσιακά από τη φρουρά του… Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χρησιμοποιεί το εν λόγω όχημα. 

Ως πρώην πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς δικαιούται – βάσει των ισχυόντων κανόνων ασφαλείας – θωρακισμένο όχημα για τις μετακινήσεις του.

Το δε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «η συγκεκριμένη θωρακισμένη Mercedes είχε διατεθεί και παραμένει διατεθειμένη προς χρήση πρώην πρωθυπουργού».

Συμπλήρωνε δε πως «συνεπώς δεν ισχύει ότι το αυτοκίνητο αποτελεί «κυβερνητική λιμουζίνα» ούτε ότι «κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη», όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα». 

Υ.Γ. Μαντέψτε ποιανού είναι η «κυβερνητική λιμουζίνα» που αποκάλυψε ο Γεωργιάδης και το «Πρώτο Θέμα»…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here