Εθνική Μειοδοσία Μητσοτάκη με τις Θαλάσσιες Ζώνες!

0
309

Η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει το επίσημο Ελληνικό κράτος με την Τουρκία, είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Καμιά «θαλάσσια ζώνη», ούτε καν την χερσαία υφαλοκρηπίδα. Μόνο την νησιωτική.

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την εθνική μειοδοσία που ετοιμάζει, μιλώντας στα « Παραπολιτικά»

Μία ανακοίνωση που ισοδυναμεί με Εθνική Μειοδοσία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας που αλλού, στα Παραπολιτικά και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε επί λέξει ότι:

«Στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Πρόκειται φυσικά για έναν ισχυρισμό ο οποίος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την Εθνική Γραμμή, την οποία έχει εκφράσει πολλάκις και ο Νίκος Δένδιας αλλά αναγράφεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

Από το 2015 άλλωστε η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει καμία δικαιοδοσία στο Δικαστήριο της Χάγης αναφορικά με τα θέματα της Αιγιαλίτιδας ζώνης, η οποία ανήκει στον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας. Και η Εθνική Κυριαρχία δεν μπορεί να τεθεί σε καμιά διαπραγμάτευση, σε κανένα δικαστήριο τύπου Χάγης.

Η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει το επίσημο Ελληνικό Κράτος με την Τουρκία, είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Καμιά «Θαλάσσια Ζώνη», ούτε καν την Χερσαία Υφαλοκρηπίδα. Μόνο την νησιωτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σημερινή του δήλωση, προαναγγέλλει ότι προτίθεται να προσφύγει στην Χάγη για τις «Θαλάσσιες Ζώνες» γενικώς, οι οποίες φυσικά συμπεριλαμβάνουν και τα χωρικά ύδατα!

Ήξερε μάλιστα που το έλεγε, καθώς ο Παπαχλιμίντζος που έπαιρνε την συνέντευξη δεν τον εγκάλεσε για αυτή την Προδοτική του θέση.

Η δήλωση αυτή βέβαια είναι και ένα τεράστιο δώρο στον Ερντογάν  ο οποίος επίσης βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ο Τούρκος Πρόεδρος μπορεί να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος και είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη δήλωση Μητσοτάκη στην προεκλογική του εκστρατεία, καγχάζοντας ότι οδηγεί την Ελλάδα σε εθνική υποχώρηση και παράδοση Εθνικής Κυριαρχίας.

Πρόκειται για μία Ημέρα Ντροπής για την Ελλάδα, αλλά και για μία ξεκάθαρη προειδοποίηση στους Έλληνες ψηφοφόρους, οι οποίοι αγαπούν την πατρίδα και δεν έχουν καμία διάθεση να διαπραγματευτούν τα χωρικά ύδατα της Κρήτης και της Ευβοίας, με την Τουρκία.

Ουδείς πλέον μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει το «Σχέδιο Μητσοτάκη».

Πηγή: newsbreak.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here