Εθνική Ντροπή: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν πήγαμε στα Ίμια.

0
355

Δεν έγινε καμία εκδήλωση μνήμης, των πεσόντων στα Ίμια, στην Αθήνα την 31η Ιανουαρίου 2021, μόνο συγκέντρωση οργανώσεων με συνθήματα υπέρ της αδελφοσύνης Ελλάδος-Τουρκίας!

Δημοσίευμα της Yeni Safak δείχνει τη βραχονησίδα των Ιμίων περικυκλωμένη από τουρκικά πολεμικά, τη στιγμή που θέτουν ζήτημα γκρίζων ζωνών στις διερευνητικές-Οργανώσεις μεταναστών/αριστεριστών διαδήλωσαν στην Αθήνα υπέρ των «κοινών αγώνων» λαών Ελλάδας-Τουρκίας!

Υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται να συζητήσει θέμα γκρίζων ζωνών στις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας οι οποίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Και σωστά.

Αυτή την σταθερή και παγία άρνησή της από το 2002 που άρχισαν οι συνομιλίες αυτές έως και το 2019 την συνόδευε όμως και με μία πειστική άσκηση κυριαρχίας κάθε χρόνο τέτοια εποχή:

Όλοι ανέκαθεν οι Υπουργοί Εθνικής Αμύνης προσέγγιζαν το μικρό αυτό σύμπλεγμα των βραχονησίδων είτε από αέρος είτε διά θαλάσσης και έριχναν ένα στεφάνι στην θάλασσα στην μνήμη των τριών ηρωικών πιλότων του ελικοπτέρου που κατέπεσε την μοιραία για τον Ελληνισμό εκείνη βραδιά: Του Βλαχάκου, του Γιαλοψού και του Καραθανάση.

Όπως αναφέρει η «Εστία», δεν υπήρξαν ήρωες κατά λάθος οι συγκεκριμένοι. Υπήρξαν ήρωες από επιλογή. Είχαν την δυνατότητα και την σχετική άδεια να προσγειωθούν σε τουρκική φρεγάτα εκείνη την βραδιά για να μην συντριβούν αλλά είπαν όχι. Αρνήθηκαν τον εξευτελισμό με τίμημα την απώλεια της ζωής τους, πέφτοντας για την πατρίδα.

Στο παρελθόν λοιπόν Υπουργοί Αμύνης όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη ΝΔ ή ο Πάνος Καμένος από τους ΑΝΕΛ/ΣΥΡΙΖΑ, έστω υπό αντίξοες συνθήκες, προσέγγιζαν αυτή την αποφράδα ημέρα τα Ίμια και έκαναν το καθήκον τους.

Τουρκικοί διθύραμβοι

Δυστυχώς από πέρυσι όταν ο μαρτυριάρης Υπουργός Αμύνης της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία να μην προσεγγίζουμε τα Ίμια αυτή την ημέρα γεγονός που αποτελεί και ξεκάθαρη άσκηση κυριαρχίας, η παράδοση αυτή που άφηνε ζωντανή την κυριαρχία μας στην περιοχή εγκαταλείφθηκε.

Με συνέπεια να πανηγυρίζουν οι Τούρκοι από το περασμένο Σάββατο επειδή δεν τολμήσαμε να πάμε στα Ίμια. Και να προβάλλουν στα μέσα τους δικές τους φρεγάτες ανεμίζουσες την σημαία με την ημισέληνο γύρω από τα νησάκια που έως το έτος 1995 η Αμερικανική υδρογραφική υπηρεσία εμφάνιζε στους χάρτες της ως Ελληνικά!

Η προσκείμενη στον Πρόεδρο Ερντογάν Yeni Safak έγραψε θριαμβευτικά το Σάββατο:

«Οι Έλληνες δεν πήγαν στα Ίμια για πρώτη φορά τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια».

Με συνέπεια να ερωτάται κανείς πώς θα οριοθετήσουμε υφαλοκρηπίδα επί αμφισβητούμενων νήσων και βραχονησίδων;

Πιο συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα σημείωσε:

«Μάθαμε ότι οι Ελληνικές αρχές, που έρχονταν στις βραχονησίδες ‘Καρντάκ’ κάθε χρόνο και ρίχνουν στεφάνια, δεν έρχονται εφέτος.

Όμως με την ευκαιρία της 25ης επετείου της κρίσεως στις βραχονησίδες ένα πολεμικό πλοίο και δύο σκάφη της Ακτοφυλακής περιπολούν την περιοχή. Για πρώτη φορά σε 25 χρόνια δεν υπήρξε ένταση στις βραχονησίδες ‘Καρντάκ».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code