ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: Η ΕΡΤ πρόβαλε Ντοκιμαντέρ που απηχεί τις απόψεις των Τούρκων για την Κύπρο ανήμερα της επετείου της Τουρκικής Εισβολής!

0
508

Η Κυβέρνηση εξίσωσε τους θύτες με τα θύματα…

Η Kρατική ΕΡΤ την οποία πληρώνουμε όλοι μας και απηχεί κυρίως και πρωτίστως τις απόψεις της Eλληνικής Κυβέρνησης ανήμερα της Μαύρης Επετείου από την Tουρκική Εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο, πρόβαλλε ντοκιμαντέρ που λέγεται «Η Άλλη Πλευρά» με το οποίο επιχειρεί να δείξει την «άλλη άποψη», δηλαδή την Τουρκική!…

Με ποιο σκεπτικό στην ΕΡΤ και άρα στην Kυβέρνηση σκεφτήκαν πως οι Έλληνες θέλουν και πρέπει να ακούσουν τις «απόψεις» των Τούρκων;

Με αυτόν τον τρόπο κάποιοι προσπαθούν να εξισώσουν το Θύμα (την Κύπρο και τους Ελληνοκυπρίους) με τους Θύτες, που είναι οι Τούρκοι Εισβολείς.

Την ίδια στιγμή στην Ουκρανική σύγκρουση η Κυβέρνηση επιτρέπει μόνο την μία άποψη να ακούγεται αυτή του καθεστώτος του Κιέβου.

Η ευθύνη της Kυβέρνησης για αυτό το Άθλιο Ντοκιμαντέρ με τις πονηρές προεκτάσεις είναι μεγάλη και δεδομένη.

«Ως καταγγελία/πληροφορία η αλήθεια είναι ότι περιήλθε στην αντίληψη μας και πλέον είναι τσεκαρισμένη, όπως θα δείτε και παρακάτω, στη ιστοσελίδα Πάρις Κουρτζίδης-Πρόεδρος ΕΛΑ.

Μπορεί να πέρασε απαρατήρητο στο ευρύ κοινό και λοιπό Πολιτικό και Δημοσιογραφικό κόσμο, λόγω ασήμαντης τηλεθέασης και απαξίωσης της ΕΡΤ, εντούτοις δυστυχώς είναι ενδεικτικό του τι παίζεται σε βάρος της Κύπρου και σε σχέση με το σικέ Ελληνοτουρκικό ζήτημα αυτή την ύποπτη και περίεργη περίοδο…

Ανήμερα της Μαύρης Επετείου από την Τουρκική Εισβολή στη Μαρτυρική ΚΥΠΡΟ, η ΕΡΤ πρόβαλλε ντοκιμαντέρ που λέγεται «Η Άλλη Πλευρά», το οποίο λειτουργεί βρώμικα…ως ενίσχυση του άλλοθι και των ανεκδιήγητων επιχειρημάτων του Αττίλα!

Του Οθωμανού Εισβολέα! Του απολίτιστου Τούρκου ταραξία της Μεσογείου! Των δολοφόνων του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και του Χριστιανισμού! Των Ποντίων! Των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής και των Αρμενίων.

Κι αυτό το έκανε, χωρίς αιδώ κιόλας, ανήμερα του…ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε τι πρόβαλλαν οι Ξεδιάντροποι…Πρόθυμοι και Προσκυνημένοι!…ΑΙΣΧΟΣ!!

ΑΥΤΟΙ είναι…ΑΥΤΕΣ είναι η ΕΡΤ και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η σοβαρή καταγγελία/πληροφορία από την…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΛΑ».

Η «ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ»-Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 23:00-Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ3:

Με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο η ΕΡΤ3  παρουσίασε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 23:00 το Ντοκιμαντέρ Αρχείου  «Η Άλλη Πλευρά».

Το Ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΕΡΤ3,  γυρίστηκε τον Απρίλιο του 2003 στη Λευκωσία και διαπραγματεύεται μια άγνωστη και οδυνηρή πτυχή της Κυπριακής ιστορίας.

Οι συμφορές και ο πόνος των Ελληνοκυπρίων κατά την διάρκεια των τραγικών γεγονότων του 1974 είναι γνωστά. Δεν είναι γνωστή όμως η αντίστοιχη εμπειρία των Τουρκοκυπρίων από την εποχή εκείνη.

Επίσης είναι σχεδόν άγνωστα τα βάσανα του Τουρκοκυπριακού πληθυσμού κατά τις διακοινοτικές συγκρούσεις στο νησί κατά την δεκαετία του ’60 και οι εμπειρίες τους από τη ζωή τους σε θύλακες κατά την ίδια περίοδο.

Η ταινία επικεντρώνεται σε αυτήν την πλευρά της ιστορίας μέσα από την προσωπική μαρτυρία της Τουρκοκύπριας Νεσσέ Γιασίν, Ποιήτριας-Ακαδημαϊκού.

Η ταινία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2004 και απέσπασε Εύφημο Μνεία.

Σκηνοθεσία: Κυριακή Μάλαμα
Έρευνα-Σενάριο-Διεύθυνση Παραγωγής: Φανή Τουπαλγίκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας-Κάμερα: Δημήτρης Μηνάς
Μοντάζ: Γιάννης Κουφονίκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here