Εικοσιένα Ρωσικά πλοία με πυραύλους Kalibr, έτοιμα να χτυπήσουν στόχους στην Ουκρανία.

0
224

Η Ρωσία έχει 21 πλοία σε υπηρεσία μάχης στη Μαύρη Θάλασσα, τέσσερα από τα οποία φέρουν 24 πυραύλους Kalibr, σύμφωνα με το Ουκρανικό Ναυτικό.

Ρωσία: Καταστρέψαμε ΝΑΤΟϊκά M777 με τους πυραύλους υψηλής ακρίβειας Kalibr στην L'viv της Ουκρανίας

«Από τις 4 Δεκεμβρίου, 21 Ρωσικά πλοία βρίσκονται σε υπηρεσία μάχης στη Μαύρη Θάλασσα, τέσσερα από αυτά φέρουν συνολικά 24 πυραύλους Kalibr»…ανακοίνωσε το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό στο Facebook.

Υπάρχουν επίσης εννέα Ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο με πυραύλους Kalibr σε πέντε από αυτά,  με 76 πυραύλους συνολικά.

Αναφέρεται επίσης ότι στην Αζοφική Θάλασσα «ο εχθρός συνεχίζει να ελέγχει τις θαλάσσιες επικοινωνίες, διατηρώντας δύο πλοία σε υπηρεσία μάχης».

Οι επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας υποδομές της Ουκρανίας αναμένεται να ενταθούν στις γιορτές του Χειμώνα.

Οι πυραυλικές επιθέσεις προκάλεσαν περαιτέρω ζημιά στο Ενεργειακό Σύστημα της Ουκρανίας και προκάλεσαν επίσης το θάνατο πολλών αμάχων.

Έκκληση Δημάρχου Κιέβου

Ο Δήμαρχος του Κιέβου προειδοποίησε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να είναι προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια και τους προέτρεψε να εφοδιαστούν με νερό, μη ευπαθή τρόφιμα και ζεστά ρούχα.

Επίσης, όποιος έχει φίλους ή συγγενείς που ζουν σε αγροτικές περιοχές, μακριά από την πόλη, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να μετακομίσει εκεί εάν χρειαστεί, εάν «οι συνθήκες επιδεινωθούν».

Έκκληση και από το Κρεμλίνο για ενότητα

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο εξέδωσε συστάσεις προς τις Τοπικές Αρχές για τον τρόπο εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, συμβουλεύοντάς τους να «δείξουν αυτοσυγκράτηση στις δαπάνες» και να μην ξεχάσουν τους «ήρωες της Ουκρανίας».

Συνιστάται η χρήση των εκθέσεων της Πρωτοχρονιάς ως «εργαλείο δημόσιας ενοποίησης»: οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να ετοιμάζουν δώρα για τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία και να τοποθετούν περίπτερα «Όλοι για τη Νίκη» στις εκθέσεις.

Το Κρεμλίνο συνέστησε την εγκατάσταση χριστουγεννιάτικων δέντρων και το «θριαμβευτικό άναμμα» τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και το Ζαπορόζια, τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Πηγή Newsweek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here