ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ τα ΜΜΕ να κρύβουν την έκθεση της ΤτΕ, νομίζοντας ότι προσφέρουν υπηρεσίες στην Κυβέρνηση.

0
547

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύπτει κατάρρευση της Ελληνικής Οικονομίας πριν ακόμα τον κορωνοϊό. Όσοι αποκρύπτουν τα στοιχεία, είναι εθνικά επικίνδυνοι και δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία ούτε στην κοινωνία αλλά ούτε στην κυβέρνηση.

Είναι οι ίδιοι που προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν το περιβόητο success story του Σαμαρά, που παρουσίασαν το Γιώργο Παπανδρέου ως μεγάλο ηγέτη, ενώ η χώρα όδευε προς την καταστροφή. Κάνουν ακριβώς το ίδιο και σήμερα, αποκρύπτοντας έναν μεγάλο εθνικό κίνδυνο.

Έλλειμμα 383 εκατομμύρια € για το πρώτο δίμηνο του 2020 έναντι πλεονάσματος 832 εκατομμύριων € αντιστοίχως το 2019!

Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας μετά την αλματώδη αύξηση αποδόσεων του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, το οποίο καλπάζει κυριολεκτικά ακόμα και απέναντι στο ιταλικό, παρότι η Ιταλία κυριολεκτικά καταρρέει.

Στα στοιχεία που δημοσίευσε και φυσικά αναφέρονται στην περίοδο του πρώτου διμήνου, όπου η κρίση λόγω κορωνοϊού δεν έχει προλάβει να αποτυπωθεί, προκαλούν τεράστια ανησυχία.

Αποτυπώνουν δε την τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε ταμειακό έλλειμμα στην κεντρική διοίκηση ύψους 2,351 δις ευρώ, έναντι 380 εκατομμυρίων € το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Έχουμε υστέρηση εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού της τάξεως των 400 εκατομμυρίων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Και κρατηθείτε, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά το ιλιγγιώδες ποσό που ξεπέρασε το 1 δις ευρώ για την ίδια περίοδο!

Όπως και το μαύρο 2010, έτσι και σήμερα οι αγορές ήξεραν πολύ καλά αυτό που εμείς δεν γνωρίζαμε. Εκεί οφείλεται και το ράλι των ελληνικών ομολόγων, επαναλαμβάνουμε που υπερβαίνει κατά πολύ χώρες που πλήττονται βάναυσα από τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι εξελέγη με σημαία την ανάπτυξη και την ευμάρεια μιας ελεύθερης οικονομίας, μας ξαναρίχνει στον εφιάλτη των ελλειμμάτων, της προφανούς κακοδιαχείρισης, η οποία πλέον δεν δύναται να θαφτεί πίσω από διθυραμβικά άρθρα έμμισθων επικοινωνιολόγων.

Έρχεται κοινωνική έκρηξη αν συνεχιστεί η νεοφιλελεύθερη οικονομική αντιμετώπιση των πολιτών εν μέσω πανδημίας.

Ενώ η κυβέρνηση κάνει εξαιρετική δουλειά στα μέτρα πρόληψης και προστασίας του Κορωνοϊού αφήνει πλήρως ξεκρέμαστους τους πολίτες στο θέμα της οικονομικής επιβίωσης.

Τα οικονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει αφορούν ένα πολύ μικρό κομμάτι όσων πλήττονται από τα μέτρα. Διατάξετε τώρα αναστολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων όλων των πολιτών με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και τράπεζες.

Γιατί ο κόσμος θα βγει από τα σπίτια με άδειες τσέπες και γεμάτος οργή.

Κανείς δεν θα θυμάται ότι η κυβέρνηση τον έσωσε από τον ιό όταν θα πεινάει γιατί θα μιλάει η πείνα και η οικονομική ανέχεια.

Παράδειγμα: Η κυβέρνηση έκανε εξαιρετική δουλειά με τις 120 δόσεις. Βοήθησε ένα σημαντικό κομμάτι τον πολιτών να ενταχθεί σε αυτή την πραγματικά ευνοϊκή και πρωτόγνωρη οικονομική ρύθμιση.

Τώρα όμως ένα μεγάλο μέρος των πολιτών που είχε μπει στη ρύθμιση κινδυνεύει να μείνει εκτός γιατί δεν θα μπορέσει να κάνει την πληρωμή των δόσεων του μήνα.

Αν η κυβέρνηση δώσει αναστολή πληρωμών για ένα ή δυο μήνες τότε θα κερδίσει όλους τους υπόλοιπους. Αν όχι τότε άστα να πάνε. Το ίδιο ισχύει και για τις τράπεζες και για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις.

Υ.Γ. ΤτΕ: Πρωτογενές έλλειμμα 383 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2020.

Πρωτογενές έλλειμμα 383 εκατομμυρίων ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός, στο πρώτο δίμηνο του έτους, σε ταμειακή βάση, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 832 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here