Εισαγγελέας για τα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ: Έρευνα για παραβίαση κρατικών μυστικών.

0
789

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας ζητά να ερευνηθεί για την καταγγελλόμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση ποσών από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας η οποία ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, με σκοπό να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, που αφορούν τη διαρροή των πληροφοριών.

Αφορμή για την εντολή του εισαγγελέα στάθηκε δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό μέσο στοιχείων που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με τη διάθεση απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Τη δημοσιοποίηση των επίμαχων στοιχείων καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τόσο το γραφείο του Πρωθυπουργού, που αναφέρεται σε «δήθεν πληροφορίες» και που τονίζει πως η διαρροή «θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα», όσο και ο πρόεδρος της Βουλής που κάνει λόγο για «δήθεν απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ».

Υ.Γ. Πρώτο θέμα στα Σκόπια οι ισχυρισμοί της παρέας Μητσοτάκη για τα απόρρητα κονδύλια. Εθνικός διασυρμός.

Υ.Γ.1. Να πει η ΝΔ πού διατέθηκαν τα κονδύλια όταν κυβερνούσε, αντί να κουνά το δάχτυλο, απαντά το Μαξίμου.

Υ.Γ.2. Ντόμινο από την παραίτηση Κοτζιά:  Εξερράγη το Μαξίμου για τα μυστικά κονδύλια.

Υ.Γ.3. Αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου για τα απόρρητα κονδύλια στο ΥΠΕΘΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here