Εισβολή Τουρκικών Drone στον Έβρο-Έφτασαν μέχρι την Αλεξανδρούπολη….του Θεοδόση Πάνου.

0
480

Φωτογράφιζαν διαδρομές  μεταναστών…Γιατί το αποσιωπά η Κυβέρνηση;

Στη χαρτογράφηση του Έβρου, και κυρίως των αφύλακτων δύσβατων περασμάτων του ποταμού, για τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών, προχωρούν εδώ και μήνες οι Τούρκοι, χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που διαθέτουν.

Όπως έχει αποκαλύψει στις 27/02/2021 η «Realnews», οι Τούρκοι πλέον έχουν εγκαταστήσει στην Αδριανούπολη την βάση των drones. Επισήμως, η εν λόγω βάση αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης για τους χειριστές των Τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ανεπισήμως, όμως, οι Ελληνικές υπηρεσίες εκτιμούν πως το κέντρο της Αδριανούπολης αποτελεί το σημείο εκκίνησης των συχνών πτήσεων που πραγματοποιούν τα Τουρκικά drones πάνω στην οριογραμμή του Έβρου, αλλά ακόμα και εντός των Ελληνικών συνόρων.

Οι υπέρ-πτήσεις εντός του Ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή του Έβρου πραγματοποιούνται ήδη από τις αρχές του νέου έτους και για την αντιμετώπιση αυτής της Τουρκικής πρόκλησης,  οι Ελληνικές υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση υποδομών αντί-drone τεχνολογίας στον Έβρο.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως οι Τούρκοι χειριστές των drones έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, καθώς οι υπέρ-πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών συνεχίζονται εντός του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ειδικές υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους, οι χειριστές αυτών των Τουρκικών μη επανδρωμένων μέσων, ουσιαστικά χαρτογραφούν την περιοχή του Έβρου, κυρίως στα σύνορα, ώστε να εντοπίσουν αφύλακτα περάσματα, που βρίσκονται σε δύσβατα σημεία του ποταμού.

Ο στόχος τους είναι να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία προκειμένου να παρακαμφθούν οι νέες επεκτάσεις του φράχτη ασφαλείας που έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται στον Έβρο.

Οι Ελληνικές Αρχές θεωρούν ότι, με την πρακτική των παράνομων υπέρ-πτήσεων, οι Τούρκοι θα θελήσουν να μεταφέρουν σε κυκλώματα διακινητών τις πληροφορίες για τα «κρυφά» περάσματα των Ελληνοτουρκικών συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το Δημοσίευμα της «Realnews»  ΕΔΩ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here