Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας: «Να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων».

0
188

Συνολική κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την αντιμετώπιση της πανδημίας άσκησε στην ομιλία του στη Βουλή, στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Κορύφωσε την επίθεσή του κατά της ΝΔ ζητώντας για πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας κορύφωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα και ζήτησε χαρακτηριστικά «Να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων».

Συγκεκριμένα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κυβέρνηση σας αποδείχτηκε αναποτελεσματική και ανίκανη να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Αποδείχτηκε επίσης αυταρχική, αδιάφορη στις αγωνίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Αποδείχθηκε ανήθικη και επικίνδυνη. Θα έφτανε και μόνον η έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα, η αγνόηση των ειδικών που κόστισε χιλιάδες ζωές, αλλά και τα ψέματα που ακολούθησαν τη δημοσίευσή της, για να παραιτηθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση άλλης ευρωπαϊκής χώρας…

Στις δημοκρατίες, όμως, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γιατί σας ερωτώ: Με ποια αξιοπιστία θα δώσετε εσείς κύριε Μητσοτάκη τη μάχη απέναντι στο 5ο κύμα της πανδημία που θα έρθει την άνοιξη. Με ποια στρατηγική θα δώσετε εσείς στήριγμα στη κοινωνία που υποφέρει από την ακρίβεια; Έχετε όμως σήμερα, μια δυνατότητα να φανείτε αντάξιος της ευθύνης.

Να σταθείτε σε αυτό εδώ το βήμα και αντί για δικαιολογίες, για ψέματα, για ύβρεις προς τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Να φερθείτε έντιμα. Να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο.

Και μια είναι μόνο η διέξοδος στο σημερινό αδιέξοδο. Να παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη. Να προκηρύξετε εκλογές. Να δώσετε τη δυνατότητα στη λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code