Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα.

0
243

Αγαπητοί φίλοι και γονείς,

Ξεκινάνε 2 καινούργιοι κύκλοι Σεμιναρίων για τις Τεχνικές του Αποτελεσματικού Γονέα, ένας πρωινός και ένας απογευματινός. Mπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του πρωινού Πέμπτη πρωί 10:30-13:00, ή του απογευματινού Δευτέρα απόγευμα 17:30-20:00

Οι καινούργιοι κύκλοι θα γίνονται στην Νέα Ερυθραία και είναι 8 συναντήσεις στο σύνολο. Ο πρωινός θα ξεκινήσει από Δευτέρα 9 Μαϊου και ο απογευματινός από Πέμπτη 12 Μαϊου. Το κόστος είναι 200ευρώ/άτομο και 300ευρώ/ζευγάρι. Οι θέσεις είναι περιορισμένες οπότε εάν ενδιαφέρεστε ενημερώστε με άμεσα παρακαλώ.

Οι τεχνικές του Αποτελεσματικού Γονέα, το Parent Effectiveness Training, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα πρότυπο μοντέλο επικοινωνίας και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών. Επιπλέον έχει παρατηρηθεί ότι αυτές οι τεχνικές επικοινωνίας βοηθάνε σε όλες μας τις σχέσεις – προσωπικές, επαγγελματικές, φιλικές – και όχι μόνο με τα παιδιά μας.

Στο σεμινάριο μαθαίνουμε συγκεκριμένες επικοινωνιακές δεξιότητες, που μας επιτρέπουν να επηρεάσουμε θετικά τη συμπεριφορά των άλλων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών μας. Kάποιες από αυτές τις δεξιότητες είναι: η Ενεργητική Ακρόαση, το Μήνυμα-Εγώ, η Μέθοδος Επίλυσης Συγκρούσεων Win-Win ώστε και οι δύο πλευρές να νιώθουν ικανοποιημένες.

Μαθαίνουμε επίσης πως να αναθρέψουμε τα παιδιά μας με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας, του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της χρησιμότητάς τους στο κοινωνικό σύνολο, δηλαδή ευτυχισμένα παιδιά!

Αυτό επιτυγχάνεται και σε συνδυασμό με την καλλιέργεια των έμφυτων θετικών στοιχείων που έχει κάθε άτομο. Οι δεξιότητες αυτές βοηθούν στη δημιουργία ουσιαστικών και αρμονικών σχέσεων.

Oι δεξιότητες φέρνουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας. Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων (role-playing), συζητήσεις και ανταλλαγές.

Εάν έχετε κάποιους γονείς που μπορεί να τους ενδιαφέρει μπορείτε να τους το προωθήσετε. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω contacts.Ευχαριστώ,

Σοφία Κλώτσα
Personal & Business Coach
M.B.A. & M.S. in Communications
M.S. in Counseling Psychology & Family Therapy
Personality & Career Counseling
Certified Parent Effectiveness Trainer (PET)
τηλ. 6948-680173 ή 211-0141843
email: sophiaklotsa@gmail.com 

Υ.Γ. Το σεμινάριο  Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα.

 

Το σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon, και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας. 

Διδάχτηκε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο «Parent Effectiveness Training» έχει πουλήσει πάνω από 4 εκ. αντίτυπα, σε 33 γλώσσες.

Ο οργανισμός Gordon Training International (GTI) είναι ο φορέας που δημιούργησε ο Thomas Gordon για την διάδοση των σεμιναρίων επικοινωνίας ανά τον κόσμο.

Ο GTI εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Gordon Hellas για την οργάνωση σεμιναρίων γονέων, εφήβων, δασκάλων και ηγεσίας (leadership skills), σύμφωνα με τα πρότυπα που έθεσε ο ίδιος ο Thomas Gordon.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας, του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της χρησιμότητάς τους στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτό επιτυγχάνεται όχι με αυταρχικό ή υποχωρητικό τρόπο, αλλά με την καλλιέργεια των έμφυτων θετικών στοιχείων που έχει κάθε άτομο. Η σχέση γονέα-παιδιού είναι καταλυτική και οι δεξιότητες αυτές βοηθούν στη δημιουργία μιας ουσιαστικής και αρμονικής σχέσης.

Η επιτυχία του σεμιναρίου οφείλεται κυρίως στο ότι δεν αρκείται να μεταδώσει κάποιες θεωρητικές γνώσεις, αλλά να θέσει γερές βάσεις πρακτικής μάθησης, που θα φέρουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας.

Προς τον σκοπό αυτό, το σεμινάριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων (role plays), συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών. Οι πέντε άξονες που αναπτύσσονται στα σεμινάρια είναι:

Πως να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά, χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός.

Πως να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από την συμπεριφορά του παιδιού μου, χωρίς να διακινδυνεύω την σχέση μου μαζί του.

Πως να δημιουργήσω μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με το παιδί μου και πως να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις με τις δεξιότητες πρόληψης.

Πως να διευθετώ τις συγκρούσεις αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.

Πως να χειρίζομαι τις συγκρούσεις Αξιών με σεβασμό και ευαισθησία.

Στο σεμινάριο θα μάθετε να αντιμετωπίζετε καταστάσεις, όπως:

«Κάθε πρωί μέχρι να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο, ζω ένα μαρτύριο».

«Γίνεται καθημερινά μάχη με το θέμα του διαβάσματος. Δεν ξέρω τι να κάνω πια».

«Το παιδί μου γυρνάει συχνά στεναχωρημένο από το σχολείο. Δεν ξέρω τι τρέχει και πώς να το βοηθήσω».

«Με πιάνει απόγνωση με το θέμα του φαγητού. Δεν τρώει τίποτε εκτός από ένα ή δύο φαγητά και αυτά με το ζόρι».

«Ο μικρός έρχεται κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας και δεν ξέρω πως να κόψω αυτή τη συνήθεια. Δεν κοιμάμαι πια».

«Δεν μου φτάνει το πρωινό μαρτύριο, έχω και το βραδινό. Να τα ξεκολλήσω από την τηλεόραση και μετά το μπάνιο τους, τα δόντια τους, να τα βάλω στο κρεβάτι τους και να τα καταφέρω να κοιμηθούν. Στο τέλος της ημέρας είμαι πραγματικά εξαντλημένη».

«Ανησυχώ πολύ με τα παιδιά μου τώρα που μπαίνουν στην εφηβεία. Τα ναρκωτικά, το internet, οι παρέες, το αλκοόλ, οι εξετάσεις, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τα ατυχήματα, η εμφάνιση, οι αξίες. Έχω μεγάλο άγχος».

«Οι δάσκαλοι μου λένε ότι το παιδί μου έχει αρχίσει και γίνεται επιθετικό στο σχολείο. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ αυτό».

«Δεν μπορώ να ξεκολλήσω το παιδί μου από το Χ-box, το internet και τα βιντεοπαιχνίδια».

«Οι κανόνες σπάνια τηρούνται και συνοδεύονται από φωνές, ένταση και αποξένωση».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here