ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ της Guardian: H στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ είναι το plan B της Ελληνικής Κυβέρνησης!

0
173

Σε άρθρο της olympia.gr, ημερομηνίας 13/02/2015, ετέθη το ερώτημα κατά πόσο η στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ «είναι το εκβιαστικό plan B της κυβέρνησης;».

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον Guardian στις 13/02/2015, ο οποίος είπε κάτι που λίγοι στην Ελλάδα το πρόσεξαν, όμως οι δανειστές πήραν το μήνυμα. Τώρα να δούμε κατά πόσο είμαστε και σοβαροί να το εφαρμόσουμε.

Είπε κατά λέξη: «Συνεχώς ακούμε πως αν δεν υπογράψουμε θα έρθει ο Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι «ας το αφήσουμε να συμβεί». Δεν υπάρχει plan B. Αυτό είναι το plan B»!!

Επομένως ναι, η στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ ήταν το κρυφό plan B της κυβέρνησης. Όποιος διάβαζε τακτικά άρθρα του κ. Βαρουφάκη σε ανύποπτο χρόνο θα υπέθετε αυτό ακριβώς.

Στην ίδια συνέντευξη είπε και κάτι που δεν τόλμησαν άλλοι Έλληνες πολιτικοί να πουν εδώ και πέντε χρόνια, κατά τα οποία έχουμε καταστεί υπόδουλη αποικία χρέους.

Συγκεκριμένα είπε πως «Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα. Γι’ αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό».

«Το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν πρόγραμμα για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών. Οι πολίτες στη Γερμανία παραπλανήθηκαν πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, ο ελληνικός λαός παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας».

Επιτέλους ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Πεθαίνουμε γιατί διασώσαμε τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Ποιος άραγε μπορεί να διαφωνήσει με τις πιο πάνω αλήθειες που λεει ο κ. Βαρουφάκης και ποιος είναι εκείνος που δεν συμφωνεί με την πρόταση: Είτε οριστική λύση μέσα στο ευρώ είτε στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ;

Διαφωνούν βέβαια το ΕΛΚ και ο κ. Σαμαράς που καλούν την κυβέρνηση να ακολουθήσει τις εντολές των δανειστών, αλλά όσο ο κ. Σαμαράς συνεχίζει το δρόμο των δανειστών, τόσο θα διαλύει τη ΝΔ.

Εμείς, ήδη από το 2010 προτείνουμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Τώρα πια αυτό από μόνο του είναι ένα μέτρο περισσότερο αυτοτιμωρίας σήμερα (αν και μακροχρόνια αποδοτικότατο), αφού με την βοήθεια των προηγούμενων εντολοδόχων ελληνικών κυβερνήσεων, τα κράτη της Ευρωζώνης έχουν καταφέρει να περιορίσουν τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής.

Τώρα λοιπόν, σε ότι αφορά το σήμερα, επικρατεί η ίδια άποψη με τον κ. Βαρουφάκη και προτείνεται πως αν η Ευρωζώνη δεν αντιμετωπίσει την Ελλάδα ως ένα συνολικό πρόβλημα της Ευρωζώνης και δεν δώσει οριστική λύση, τότε προχωρούμε σε στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ και «γαία πυρί μιχθήτω».

Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε μέλλον με τον γόρδιο δεσμό που μας έχουν δέσει. Κι αυτός ο δεσμός κόβεται μόνο με το σπαθί!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here