Γεωπολιτική Βόμβα Μεγατόνων: Η Τουρκία εντάσσεται στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO)-Τέλος το ΝΑΤΟ!

0
242

Γεωπολιτική βόμβα μεγατόνων συνιστά η πληροφορία τουρκικών ΜΜΕ πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι επιθυμεί την ένταξη της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Όπως έχει ήδη τονίζει το WarNews247, ο Οργανισμός αυτός θα μετεξελιχθεί στο «Ασιατικό ΝΑΤΟ».

Η μεγαλύτερη γεωπολιτική ανατροπή του αιώνα: Η Τουρκία εντάσσεται στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) - Τέλος Δύση και ΝΑΤΟ! - WarNews247

Την πληροφορία αυτή δημοσίευσε σήμερα ο Tουρκικός Tηλεοπτικός Σταθμός NTV και άλλα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν έρχεται να σφραγίσει την πορεία και την μοίρα της Τουρκίας επιβεβαιώνοντας πως ο συνέταιρος και κυβερνητικός του Eταίρος Ν. Μπαχτσελί λειτουργεί ως «λαγός»  των εξελίξεων.

Υπενθυμίζουμε τι είχε δηλώσει ο ίδιος προ μηνών:

«Ας τους αφήσουμε να πάρουν την Σουηδία και την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ και να τις χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Ας τους αφήσουμε να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο κατά της Ρωσίας.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε ένα νέο Οργανισμό Ασφαλείας, στον οποίο θα μπει η Τουρκία, ο Tουρκικός κόσμος και 57 ισλαμικές χώρες. Ίσως αυτό είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε.

Για παράδειγμα ο Οργανισμός Ασφαλείας θα μπορεί να λέγεται «Οργανισμός Ασφαλείας Ασίας και Μέσης Ανατολής»  ο οποίος θα εξισορροπήσει την παρουσία του ΝΑΤΟ στον κόσμο».

Πριν λίγα 24ωρα Βρετανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν την αλλαγή πορείας του Ερντογάν και να έρθει τώρα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος να ομολογήσει αυτό που γράφει το WarNews247 εδώ και δύο χρόνια: Η Τουρκία αποχωρεί από το ΝΑΤΟ…

Ερντογάν: Η Τουρκία θα μπει στον SCO!

Την πληροφορία αυτή δημοσίευσε σήμερα ο Τουρκικός Τηλεοπτικός Σταθμός NTV και άλλα Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της SCO στο Ουζμπεκιστάν πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Με αυτό το βήμα, οι σχέσεις μας με αυτές τις χώρες θα έχουν εντελώς διαφορετική θέση»...είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο του.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Τουρκία θέλει να ενταχθεί επίσημα στην ομάδα, ο πρόεδρος απάντησε καταφατικά. «Φυσικά, αυτός είναι ο στόχος»…είπε.

Η Τουρκία είναι επί του παρόντος χώρα διαπραγματεύσεων της SCO, μέλη της οποίας είναι η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Υπάρχουν επίσης τέσσερις χώρες παρατηρητές – το Αφγανιστάν, η Μογγολία, η Λευκορωσία και το Ιράν – που θέλουν να γίνουν πλήρη μέλη του μπλοκ και δύο άλλες χώρες βρίσκονται ήδη στη διαδικασία ένταξης.

Η Τουρκία, μαζί με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Καμπότζη, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα, αναγνωρίζεται επί του παρόντος ως ειδικός «Εταίρος διαλόγου» της ομάδας.

Η SCO ξεκίνησε επίσης τη διαδικασία χορήγησης αυτού του καθεστώτος στην Αίγυπτο, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Eρντογάν έχει ήδη συμφωνήσει με τον Πούτιν….

Όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν έχει ήδη συμφωνήσει με τον Β. Πούτιν και η απόφαση έχει ληφθεί. Δεν είναι τυχαίες οι εικόνες από τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης που διεξήχθη στο Ουζμπεκιστάν.

Ερντογάν και Πούτιν είχαν πιαστεί «αγκαζέ» και προχωρούσαν μαζί με εμφανώς χαλαρή διάθεση και χαμόγελα. Για την ακρίβεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πιάσει αγκαζέ τον Βλαντιμίρ Πούτιν – πιο ενθουσιώδης – ενώ ο Ρώσος ομόλογός του είναι πιο ουδέτερος.

Παράλληλα, υπάρχει και η φωτογραφία που δείχνει τους δυο στην ίδια διάθεση, η οποία επίσης έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης.

Νωρίτερα, Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν για τη διάθεση του Ρωσικού Φυσικού Αερίου αλλά και για μια σειρά από άλλα ζητήματα, με τον Ρώσο πρόεδρο ωστόσο να αναφέρει πως ο Ερντογάν διαρκώς προτείνει συνάντηση με τον Ζελένσκι, όμως, όπως εξήγησε ο Ουκρανός πρόεδρος «δεν είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες».

Τέλος, αντικείμενο σχολιασμού έγινε και το «καρέ» με τον Πούτιν, τον Ερντογάν, τον Λουκασένκο και άλλους ηγέτες να έχουν καθίσει γύρω από ένα τραπέζι με… μεζέδες και να έχουν χαλαρή κουβεντούλα.

Πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως λέγεται, ανέφερε πως ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνοντας την ίδια ώρα πως η Τουρκία, λόγο της γεωγραφικής θέσης της, αποτελεί μια γέφυρα της Ασίας με την Ευρώπη.

Τα είπε όλα ο Ρ.Τ.Ερντογάν…

Δείτε σχετικές εικόνες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here