ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοινώνει σήμερα ο Μητσοτάκης.

0
386

Πιθανότατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει νέο διάγγελμα στις 6μ.μ.

Σε μια απόφαση που έδειχνε προδιαγεγραμμένη τις τελευταίες ημέρες οδηγείται η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού. Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς δεν εισακούστηκαν οι παραινέσεις οι αρμοδίων φορέων για να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους.

Το Lockdown, εκτός από τον περιορισμό της κυκλοφορίας, περιλαμβάνει τη λειτουργία τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας, αλλά και γραπτά μηνύματα που θα στέλνουν οι πολίτες σε συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό και θα ενημερώνουν για το πού πηγαίνουν.

Ο αριθμός αυτός κατά πληροφορίες θα είναι το 13033 και στο μήνυμα, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνεται μία ειδική φόρμα με συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώνουν για να πάρουν άδεια εξόδου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή κυκλοφορήσουν χωρίς τη σχετική άδεια, τότε κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Μάλιστα ο κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει και έναν κωδικό ο οποίος θα πληκτρολογείται.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα στις 6μ.μ. και μία ώρα αργότερα οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Οι ανακοινώσεις των υπουργών αναμένεται να γίνουν από το Χαλάνδρι, εκεί όπου βρίσκεται ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here