ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση αντί-εξουσιαστών στο σπίτι της οικογένειας Λάτση στην Εκάλη.

0
341

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» βρίσκεται πίσω από την επίθεση με βαριοπούλες στην οικία της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας Λάτση στην περιοχή της Εκάλης, που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά…..περίπου στις 18:30 το απόγευμα, δέκα μηχανάκια έφτασαν στην οδό Πεντέλης, στην πλατεία Βασιλέως Παύλου, στην Εκάλη όπου βρίσκεται η οικία Λάτση, ιδιοκτήτη των ΕΛΠΕ μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι νεαροί, αφού πέταξαν φυλλάδια, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα, προξένησαν ζημιές στην περίφραξη και στην σκοπιά και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντί-εξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενο, οι θάνατοι των τεσσάρων εργατών από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στις 8 Μαΐου, χαρακτηρίζεται ως:

«μια ακόμα δολοφονική ενέργεια της εγχώριας αστικής τάξης, που στο βωμό της συσσώρευσης πλούτου δε διστάζει να πατήσει επί πτωμάτων, εντατικοποιώντας τους ρυθμούς εργασίας και αδιαφορώντας συνειδητά για τις συνθήκες και τα μέτρα ασφαλείας».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, κατηγορούν τα δύο κυβερνητικά κόμματα ότι «κάνουν σκόπιμα τα «στραβά μάτια στις εγκληματικές πρακτικές των αφεντικών, συμβάλλοντας έτσι στην τέλεση πολλών παρόμοιων δολοφονιών».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here