ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελειώνουν τα αντιδραστήρια. Οι γιατροί επιλέγουν πλέον σε ποιον θα γίνει τεστ και σε ποιον όχι.

0
473

Στο θέμα των ελλείψεων των αντιδραστηρίων για το τεστ του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Το ethnos.gr αποκάλυψε την Τρίτη ότι πλέον έχουν τελειώσει τα αντιδραστήρια με αποτέλεσμα να γίνονται τα τεστ με το σταγονόμετρο.

Γι’ αυτό άλλωστε εδώ και λίγες ημέρες το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ αποφάσισαν όπως φαίνεται να πραγματοποιούν τον εργαστηριακό έλεγχο κυρίως στις ευπαθείς ομάδες με σοβαρή συμπτωματολογία, αλλά και σε όσους νοσηλεύονται με πνευμονία στα νοσοκομεία.

Το θέμα που αποκάλυψε το «ethnos.gr»  επιβεβαίωσε και ο καθηγητής επιδημιολογίας, Άγγελος Χατζάκης, μιλώντας στο OPEN.

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο κ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών υγείας επεσήμανε ότι το τεστ θα συνεχίζει να γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και σήμερα, με επιδημιολογικά κριτήρια και σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, ενώ στους υπόλοιπους θα συστήνεται περιορισμός κατ’ οίκον χωρίς έλεγχο εργαστηριακό.

Τόνισε μάλιστα ότι ένας μαζικός εργαστηριακός έλεγχος, δεν μπορεί να γίνει καθώς ακόμη και στην Κίνα είχε ελεγχθεί το 15% του πληθυσμού στην περιοχή Γουχάν.

Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι γίνεται ένας ειδικός σχεδιασμός καταγραφής στην κοινότητα, και έτσι ξεκινά δειγματοληπτικός έλεγχος και σε άτομα που δεν νοσηλεύονται αλλά είναι σε περιορισμό στο σπίτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here