Εκτός Ελέγχου η Άγκυρα: Τουρκική Ακταιωρός παρενόχλησε Περιπολικό του Λιμενικού.

0
165

Ολοένα αυξάνεται η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου. Μετά το μπαράζ υπέρ-πτήσεων που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι ήρθε η ώρα της παρενόχλησης μέσω της θάλασσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, στις 05/01/23 το πρωί Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ πήγαινε να αναγνωρίσει τρία τουρκικά αλιευτικά νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μάλιστα, η Τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού!

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα από το Λιμενικό και έτσι η Τουρκική ακταιωρός έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε στα Τουρκικά παράλια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών Τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από Τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

Η προκλητικότητα συνεχίστηκε ακάθεκτη και σήμερα πάνω από τον εναέριο χώρο και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα με χθες!

Ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε στις 14:44 υπέρ-πτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 19.000 πόδια. Το ίδιο αεροσκάφος επανήλθε με υπέρ-πτήση στις 14:47 πάνω από το ίδιο σημείο, στις 14:50 πάνω από τις Οινούσσες και στις 14:51 πάλι πάνω από τη νήσο Παναγιά, επίσης στα 19.000 πόδια.

Χθες, οι γείτονες προέβησαν σε μπαράζ υπέρ-πτήσεων και φαίνεται πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία, τόσο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης στις 14:34, δύο Τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπέρ-πτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 14:44, δεύτερο ζεύγος Τουρκικών F-16 προχώρησε σε υπέρ-πτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά και μόλις ένα λεπτό αργότερα, στις 14:45, πάνω από τις Οινούσσες στα 31.000 πόδια.

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ-καρέ η Προκλητική κίνηση των Τούρκων!

Σε απόσταση αναπνοής από το Φαρμακονήσι βρέθηκαν σήμερα τα τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη από τα οποία ξεκίνησε το νέο προκλητικό επεισόδιο παρενόχλησης σκάφους του λιμενικού στο Ανατολικό Αιγαίο, από Τουρκική ακταιωρό.

Βίντεο που προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δείχνει τα τρία αλιευτικά να βρίσκονται μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Φαρμακονήσι.

Οι Έλληνες ψαράδες ενημέρωσαν το Λιμενικό για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση. Ένα σκάφος της Ελληνικής ακτοφυλακής έφτασε στο σημείο για να προσεγγίσει τα τρία τουρκικά σκάφη που είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία του Τουρκικού περιπολικού στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Δείτε το βίντεο:

Ακραία πρόκληση των Τούρκων στο Φαρμακονήσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here