Εξαιρετική Ανάλυση! Εκ-κενωτική Πανάκεια αντί Πρόληψης;…του Κώστα Χρονόπουλου-Αρθρογράφου/Σχολιογράφου.

0
306

Οι ραγδαία επιδεινούμενες κλιματικές αλλαγές, επιτείνουν την ερημοποίηση-μέσω πυρκαγιών κυρίως-πολλών περιοχών του Πλανήτη Γη.

Διάφοροι οι ενεχόμενοι παράγοντες: ο εξής ένας: Ο Ά ν θ ρ ω π ο ς. Όταν δε εκδηλώνονται τα έντονα, καταστροφικά φαινόμενα, αναδεικνύεται το τεράστιο μέγεθος της αδυναμίας αντιμετώπισής τους.

Χρόνια αδολεσχία, προχειρότητες, μπαλώματα κενολογούντων κενόσπουδων κενολόγων (θα, θα, θα…μέχρι την επόμενη φορά, και πάλι μια απ’ τα ίδια. Τα…προηγούμενα, τα παλιά) αναρμοδίων αρμοδίων (;).

Τους φταίνε τα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ, τα αυθαίρετα κτίσματα (ποιος άραγε έδωσε οικοδομική άδεια ανέγερσης μέσα στον Δάσος;).

Τα ρέματα που μπαζώθηκαν-από μόνα τους;-τα ακραία καιρικά φαινόμενα, το κλίμα (βρε το άτιμο) και φυσικά οι εκάστοτε προηγούμενοι εξουσιαστές (σ.σ και οι…επόμενοι. Μόνον οι εκάστοτε παρόντες εξαιρούνται προδήλως). Χρόνια η μηδενική πρόληψη.

Πλήρης διανοητική – σε βαθμό αποτέφρωσης βέβαια – πυρπόληση/παραπλάνηση από το Πολιτικό-Οικονομικό-Μιντιακό κατεστημένο.

Κι’ αυτός ο πόνος-που σου φέρνει δάκρυα απελπισίας στα μάτια-των ΜΜΕ, τα οποία 24ώρες το 24ωρο…«ενημερώνουν» μέχρι την παραμικρή ασήμαντη λεπτομέρεια, τι χρειάζεται; Τι προσφέρει;

Πρόκειται για (ανατριχιαστικό) σήριαλ που οι κ α ν α π ε δ ά ν θ ρ ω π ο ι παρακολουθούν στις οθόνες τους. Αντί να συζητείται, να προτείνεται, να υποδεικνύεται τι και πως δεν θα ξαναζήσουμε, ότι τώρα βλέπουμε και βιώνουμε!

Υπάρχουν και – εμπεδωτικές; – επαναλήψεις με τον τίτλο: «Το χρονικό» και πάλι από την αρχή.

Το νέο στοιχείο των εκκενώσεων-κενώσεων-εγκαταλείψεων εσωτερικής πληθυσμιακής μετανάστευσης είναι αναγκαίο και χρήσιμο, για την προστασία των ανθρώπινων ζωών. Όμως δεν αποτελεί: εκ-κενωτική πανάκεια!…

Επιβάλλεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα όπως π.χ.:

  • Να κατανοήσει ο κόσμος-με πρώτους τους αρμόδιους βέβαια-την έννοια του Δάσους. Τι είναι Δάσος; Τι σημασία του και την ανεκτίμητη προσφορά του, καθώς και τις δεκαετίες που απαιτούνται για την αναδάσωση!
  • Μόνιμες, επαρκείς αντιπυρικές ζώνες.
  • Φύλαξη δασών-ιδίως νυχτερινές ώρες-από εξειδικευμένο προσωπικό και με την συνδρομή του Στρατού.
  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας-ατόμων και οχημάτων-συγκεκριμένες ώρες.
  • Άμεση-Αυτόματη αναδάσωση καμένων περιοχών.
  • Εκπαίδευση προσωπικού (σε ειδικά κέντρα του εξωτερικού) για αποτελεσματική καταπολέμηση αναζωπυρώσεων και αναδάσωση.
  • Αγορά κατάλληλων μέσων-εναερίων και εδάφους-πυρόσβεσης (όπως γίνεται με τους εξοπλισμούς μας).
  • Ενοικίαση αεροσκαφών κ. α. μέσων κατάσβεσης.
  • Αυστηρό-ποίηση = ισόβια κάθειρξη για πυρομανείς ή ανεύθυνους συμπολίτες μας.
  • Συνεχής ενημέρωση του κοινού για επαγρύπνηση, αλλά και προτροπή να καταγγέλλουν ύποπτα άτομα.
  • Υποχρέωση ιδιωτών και Δήμων για έγκαιρο και σχολαστικό καθαρισμό των χώρων.
  • Αναθεώρηση κάποιων άτοπων απόψεων περί προτεραιοτήτων όπως η πρόταξη της σωτηρίας των περιουσιών έναντι εκείνης του Δάσους.

Προξενεί κλαυσίγελο το φαινόμενο να απασχολούνται π.χ. 3 πυροσβέστες για να σώσουν ένα δωμάτιο ή το ψυγείο, όταν δεν επαρκούν να σταματήσουν την επέκταση της φωτιάς στο Δάσος. Η ζημιά της καταστροφής του δάσους είναι ανυπολόγιστη, μη μετρήσιμη.

Η απώλεια της περιουσίας είναι πολύ μικρότερη και αντιμετωπίσιμη , αν-όπως οφείλει-η πολιτεία, αποζημιώσει όσους επλήγησαν. Το σπίτι μπορεί άμεσα να ξαναχτιστεί και με λιγότερο οικονομικό κόστος. Το Δάσος όμως;

Σ.Σ. Τις παραπάνω θέσεις /προτάσεις τις έχω κάνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.

Υ.Γ. Αναγκαία η εκκένωση, όταν δεν γίνεται διαφορετικά. Ανεπαρκής όμως για την οριστική και μόνιμη λύση του προβλήματος.

Απαραίτητη η κατάσβεση και των κομματικών μικρό-εστιών με πρωτοβουλία των ιδίων των κομμάτων, τα οποία περιμένουν στη γωνία.

Σ.Σ. Τώρα δηλώνουν πως: «Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών». Μετά τις πυρκαγιές θα έχουμε…πολιτικές αναζωπυρώσεις που θα συμβάλλουν στην διαιώνιση του προβλήματος.

Θα επακολουθήσουν…εκ-κενώσεις ευθυνών προκειμένου να επιτευχθεί πρόσκαιρη ανακούφιση των δυσκοίλιων εγκεφάλων του Κ.Σ. (=Κομματικού Συστήματος) συνολικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here