ΕΛΕΩ της Αμφισβήτησης των υπό σου Ευεργετημένων!

0
330

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Κανένας δεν είναι πιο Αχάριστος από αυτόν που Ευεργετήθηκε, μια Αρχαία Παροιμιώδης Φράση που δυστυχώς επιβεβαιώνεται θλιβερά καθημερινά σχεδόν.

Η «χάρις», δηλαδή η άδολη, οικειοθελής προσφορά στο συνεργάτη ή συνάδελφό μας, θεωρείτο ιερή υποχρέωση του αγαθού άνδρα από την αρχαιότητα.

Το ευ εργάζεσθε, η καλή πράξη προς όφελος  του συνανθρώπου σου (εξ ου και η ευεργεσία) συμπεριλαμβανόταν στον κώδικα ηθικής δεοντολογίας του ενάρετου πολίτη.

Όπου μπορείς, όταν μπορείς και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σου οφείλεις να προσφέρεις στο σύνολο της κοινωνίας μέσα στην οποία ζεις και εργάζεσαι.

Ο φθόνος είναι από τα κατώτερα ανθρώπινα συναισθήματα και πρωταρχική αιτία διάσπασης και διάλυσης των κοινωνικών ομάδων. Οικογένειες, φιλίες, όμιλοι, εταιρικοί σχηματισμοί, κοινωνικά μορφώματα κάθε λογής έχουν πέσει «θύματα» φθονερών και ζηλότυπων ανθρώπων.

ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ

Συνήθως ορισμένες Δημοτικές Παρατάξεις χρησιμοποιούν ψήφους αμφίβολων σε ικανότητες οπαδών,  με υποσχόμενους διορισμούς ή προαγωγές.

Αρκετές φορές πάλι, οι ευεργετούμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θεωρούν ότι, επιτέλους, αναγνωρίζονται τα ταλέντα και τα προσόντα τους, συνδυάζοντας, έτσι, την ανεπάρκεια με την αλαζονεία.

ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Εν κατακλείδι, οι 3 κάτωθι «ευεργετημένοι» Πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Δύναμη Ελπίδας-Συμμαχία Πολιτών» του Γιώργου Θωμάκου, αποφάσισαν στα καλά καθούμενα και με έωλες αιτιάσεις να προσχωρήσουν…….στον Συνδυασμό «ΝΑΙ για τον Δήμο μας» του Βασίλη Χυπολυτα!…ο οποίος ξαναβάζει σχεδόν ΟΛΑ τα Στελέχη παλαιάς κοπής, του Συνδυασμού του 2019 «+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας» του Νίκου Χιωτάκη, στο Παιχνίδι!…

Τα Στελέχη, που ήταν ΥΠΕΥΘΥΝΑ για χίλιες-μύριες άσχημες ιστορίες και καταστάσεις, που επιβαρύνονται για σκάνδαλα και ατασθαλίες, που έχουν κάτσει στον «σβέρκο του Δήμου» ως επαγγελματίες Δημοτικοί Σύμβουλοι!

ΓΙΑΤΙ οι Πρώην προσχωρήσαν άραγε;

Μήπως επειδή τα τελευταία 4 χρόνια:

-Η υποκείμενη πηγή των σκέψεων των Πρώην ήταν η κατάληξη Αυτή!…

-Ήταν υποψιασμένοι μεν, αλλά χωρίς να καταλάβουν τον πραγματικό Προσανατολισμό του Γιώργου Θωμάκου, που θα τους εκφράζει αλλά και θα έχει τα Εχέγγυα, για μια εποικοδομητική Συνεργασία και ένα Ευοίωνο μέλλον για την πόλη μας.

Τα Συμπεράσματα Δικά σας Αγαπητοί Δημότες και Δημότισσες της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here