Ελλάδα και Κύπρος έχασαν μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν μια και καλή με το «πρόβλημα».

0
156

Νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν που μετέβη το μεσημέρι στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο για να βάλει και επισήμως τέλος στην προσπάθεια δεκαετιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ,τονίζοντας ότι  η Άγκυρα δεν συζητά τίποτα άλλο από τη «λύση» των δύο κρατών.

Η εισβολή του Ερντογάν σε Κυπριακό έδαφος έγινε παρουσία ισχυρών Τουρκικών στρατευμάτων και πολεμικών ελικοπτέρων.

Δηλαδή Ελλάδα και Κύπρος βάση του δόγματος ενιαίας άμυνας αλλά και του άρθρου 51 του Καταστατικού χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είχε το δικαίωμα να απαντήσει στρατιωτικά στην εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας στην περιοχή, που συνιστά και ευθεία παραβίαση των ψηφισμάτων του Οργανισμού.

Θα μπορούσε δηλαδή να βομβαρδίσει την περιοχή όπου συντελείτο η εισβολή και να είχαμε τελειώσει μια και καλή με το πρόβλημα Ερντογάν.

Δυστυχώς δεν έγινε και η Τουρκία για ακόμα μια φορά δημιουργεί ανενόχλητη τετελεσμένα. Και θα συνεχίσει να δημιουργεί τετελεσμένα, μέχρι να σταματήσει να υπάρχει Ελληνισμός.

Συνοδευόμενος από τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Ερντογάν έφτασε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να κάνει -όπως είχε πει προκλητικά «πικ νικ» στην περίκλειστη εδώ και μισό αιώνα με απόφαση του ΟΗΕ παραλία των Βαρωσίων.

Ο  Ερντογάν συνεχάρη μάλιστα τον τουρκοκύπριο ηγέτη Τατάρ «γιατί άνοιξε τα Βαρώσια μετά από 46 χρόνια»!…

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ερντογάν είπε ότι «δεν ανεχόμαστε τα παιχνίδια» των Ελληνοκυπρίων και πως η Άγκυρα «δεν θα θυσιάσει τα τουρκικά  δικαιώματά στο Ελληνο-Ελληνοκυπριακό δίδυμο».

Υπεραμυνόμενος του Αττίλα και της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην βόρεια Κύπρο ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία «έχει επιτύχει  σε αυτά τα εδάφη πληρώνοντας ένα βαρύ τίμημα»…

«Θυμάμαι – είπε ανενδοίαστα ο Τούρκος πρόεδρος – με ευγνωμοσύνη τους Τούρκους αγίους μάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους. Όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, θα οικοδομήσουμε το μέλλον προστατεύοντας την ιερή κληρονομιά τους. Θα οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς να ξεχνάμε τα δεινά που υποφέραμε για χάρη της ανεξαρτησίας»…είπε προκλητικά ο Ερντογάν.

Πηγή olympia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code