ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: «Η ανώτερη πολιτική συνείδηση»

0
215

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΧΙΣΗ του πολιτικού μας συστήματος δεν είναι αποτέλεσμα των σημερινών συνθηκών, είναι αποτέλεσμα των χρόνιων στρεβλώσεων και ανωμαλιών στη ροή και τα θεμέλια του συνολικού κοινωνικοπολιτικού συστήματος.

Είναι σαφές ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας νοσεί εδώ και χρόνια, κατ’ ουσία δεν υπάρχει πολιτικό σύστημα καθόλου!

Είναι μια παρωδία πολιτικής κατάστασης, η κύρια και φυσική συνέπεια της οποίας είναι η αναπαραγωγή μιας κατάστασης, αναποτελεσματικότητας, στασιμότητας και κοινωνικής δυσπραγίας. 

Οι σημερινές καταστάσεις που είναι φυσική απόρροια όλης της πορείας της Ελλάδας στη νεότερη ιστορία ευνοούν πολύ τη «δημαγωγία» και το «λαϊκισμό».

Επειδή οι περισσότεροι πολίτες της χώρας βρίσκονται σε μια κατάσταση απελπισίας πολλές φορές είναι επιρρεπείς σε ακούσματα «χωρίς ουσία» και πολλοί κακοί πολιτικοί το εκμεταλλεύονται αυτό για μικροπολιτικό όφελος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πολιτικός λόγος ουσίας και να διαιωνίζεται η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.

Διότι ο «κατινισμός» στην πολιτική είναι μια από τις πολλές πλευρές μιας παρακμιακής κατάστασης που δεν αφορά το άτομο πολιτικό, αφορά την πολιτική.

Και όποιος μπαίνει εκεί – απλά ηθελημένα ή αθέλητα – απορροφάται από την κατάσταση αυτή και προς τα έξω δίνει την εικόνα ενός λαϊκιστή του «κατινισμού» που δεν έχει καμία σχέση με την πρόοδο της Ελλάδας ώστε να ξεφύγει η ίδια από το τέλμα όλης αυτής της περιόδου.

Ψηφίζουν τα ίδια άτομα

ΓΙΑΤΙ; Άραγε μήπως ψηφίζουν τους κακούς για να μη βγουν οι χειρότεροι;

ΜΗΠΩΣ γιατί δεν υπάρχει κανένας που να είναι καλύτερος και να μπορεί να το κάνει αυτό φανερό στον κόσμο;

Γιατί μπαίνοντας στο «σύστημα» αυτό όποιος και να είναι υποχρεούται να εξομοιωθεί με τους άλλους. Το «σύστημα» τους αποβάλλει γιατί δεν έχουν καμία ισχύ για να το αλλάξουν. Δηλαδή για να αλλάξει το «σύστημα» και να φύγουμε από τους «κατινισμούς» και τους λαϊκισμούς και την αναποτελεσματικότητα.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια τεράστια ΡΙΖΙΚΗ ΤΟΜΗ που εξ ορισμού οι πολιτικοί που εκλέγονται δεν είναι εις θέση να την πραγματοποιήσουν. Γι αυτό και διαιωνίζεται η κατάσταση.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο ξένος παράγων που είναι στη χώρα εάν είναι να κάνει κάτι θα το κάνει αυτός. Η εγχώρια πολιτική κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει με τους σημερινούς πολιτικούς.

Αυτό που δημιουργεί όμως αυτή την κατάσταση είναι απρόσωπο, είναι άφαντο…είναι μη ανιχνεύσιμο και είναι το αποτέλεσμα ανθρώπων που εάν έβαζαν τα μυαλά τους για την πρόοδο της χώρας η χώρα αυτή δεν θα είχε όμοιο σήμερα όπως και δεν είχε όμοιο κάποτε.

Γι αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε ποιες είναι οι βαθύτερες αιτίες που η Ελλάδα που σήμερα θα έπρεπε να είναι το Λίκνο του Πολιτισμού, η Μέκκα της κοινωνίας της Γνώσης….είναι σε αυτή την πρωτοφανή ιστορικώς ανωμαλία την οποία βιώνουμε όλοι μας και οι επιπτώσεις της οποίας αποτελούν σοβαρότατο «Εθνικό Κίνδυνο» για την ύπαρξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού;;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Επειδή δυστυχώς το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας νοσεί βαθιά εδώ και χρόνια, θα πρέπει να προσανατολιστούμε σε ένα διαφορετικό «πολιτικό σύστημα» που είναι μία ολότητα μερών, που μέσω των αμοιβαίων αλληλεπιδράσεών τους λειτουργούν συλλογικά προς το «κοινό» τους συμφέρον.

Έτσι γίνεται ένα «αληθινό» πολιτικό σύστημα, η μόνη μήτρα, που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη συλλογική μας ευδαιμονία και ανέλιξη.

Γυρίζουμε λοιπόν πρώτα την πλάτη μας στο επιβεβλημένο δολίως «matrix» του κατεστημένου….και μετά γινόμαστε συναγωνιστές, προσδοκώντας, με την εκρηκτικά ελεύθερη ενέργεια του ελληνικού μας πνεύματος να πάμε, όχι λίγο, αλλά πολύ ψηλότερα!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here