Ελληνόπουλα κατασκεύασαν……αγωνιστικά αυτοκίνητα F1.

0
262

Μια γρήγορη βόλτα από τα σχολεία της χώρας με…..Φόρμουλα 1, με μαθητές από όλη την Ελλάδα στο «τιμόνι», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχολικού προγράμματος «F1 in schools» η Φόρμουλα 1 στα σχολεία.

Έφηβοι από 28 δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια διαγωνίστηκαν στους ελληνικούς τελικούς για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το πρωτάθλημα, που θα διοργανωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς στο Όστιν του Τέξας.

Οι ομάδες, αρκετές εκ των οποίων ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, όπου πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί, σχεδίασαν και κατασκεύασαν αεροδυναμικά μοντέλα, αναζήτησαν χορηγούς και προώθησαν τις ομάδες τους στο Διαδίκτυο.

Με επαγγελματισμό που θα ζήλευαν και ενήλικες, οι έφηβοι έστησαν ιστοσελίδες και περίπτερα και εργάστηκαν σκληρά για να κατανοήσουν τους νόμους της αεροδυναμικής αλλά και της φυσικής.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά από 40 χώρες του κόσμου, έχει ως στόχο να αναδείξει τη φυσική μέσα από το «μαγικό» κόσμο της Φόρμουλα 1.

Για τα Ελληνόπουλα το πρόγραμμα F1 για σχολεία ήταν μια ευκαιρία για να ασχοληθούν με την εφαρμοσμένη φυσική, την αεροδυναμική, το μάρκετινγκ ή ακόμα και την επικοινωνία, θέματα τα οποία δεν περιέχονται στη διδακτέα ύλη των σχολείων.

Έπειτα από δύο ημέρες αγώνων αλλά και προφορικών εξετάσεων από τους κριτές, την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Speed Deamons της Ελληνογερμανικής Αγωγής, ενώ το «αργυρό μετάλλιο» έλαβε η «Ground Force Project» από τη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου.

Την τρίτη θέση κατέκτησαν επάξια τα μέλη της ομάδας «WhiteBlue Bullets» Ιδιωτικό Γυμνάσιο «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:14 limit=4}

{jcomments on}

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here