«Εμείς οι……αφελείς Έλληνες»

0
1048

Ο λαός της Γερμανίας ψήφισε. Οι Γερμανικές εκλογές αποτελούν παρελθόν. Οι Αμερικανικές εκλογές, ανήκουν και αυτές στο παρελθόν, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Γερμανία και Αμερική, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και πλέον…ο χρόνος, μετρά αντίστροφα.

Αν μέχρι χθες, οι αφελείς εμείς Έλληνες πιστεύαμε πως, τόσο καιρό μας χρηματοδοτούν και μας κρατούν στη ζωή, επειδή Μέρκελ και Ομπάμα, φοβόντουσαν μια κατάρρευση της Ελλάδας, καθώς από τη μια είχαμε μπροστά μας Αμερικανικές εκλογές και….από την άλλη Γερμανικές εκλογές, πλέον θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως….κανείς από τους δυο, δεν έχει να φοβάται τίποτα!!

Μέχρι χθες, όλοι φοβόντουσαν μήπως η Ελλάδα καταρρεύσει, γιατί όλοι φοβόντουσαν μη τυχόν χρεωθούν πολιτικά μια κατάρρευση της Ελλάδας. Όλα αυτά πέρασαν και πλέον… ανοίγει ο δρόμος για να…..δουν τι θα κάνουν πραγματικά με την Ελλάδα. 

Ξέρουν τι θέλουν και δεν…..φοβούνται πλέον μια Ελληνική κατάρρευση. Αν εμείς οι…..αφελείς Έλληνες, πιστεύουμε ακόμη πως η Γερμανία φοβάται μια πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πλήρως τις απόψεις μας.

Γιατί όπως αποδείχθηκε περίτρανα, οι Γερμανοί πολίτες έδωσαν το πράσινο φως στην Μέρκελ, να…..συνεχίσει τη σκληρή πολιτική στην Ευρώπη. Ας μην υπάρχουν λοιπόν ψευδαισθήσεις. Η νίκη της Μέρκελ στη Γερμανία, όχι μόνο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, αλλά θα χειροτερέψει τα πράγματα.

Από τη στιγμή που κέρδισε τις εκλογές, έχοντας ακολουθήσει μία συγκεκριμένη πολιτική και οικονομική συνταγή για την Ευρώπη και την Ελλάδα, το λογικό είναι να συνεχίσει να την εφαρμόζει. Το είπε άλλωστε και η ίδια το βράδυ της Κυριακής: Η μεταρρυθμιστική πίεση στην Ελλάδα θα συνεχιστεί».

Ας αφήσουμε λοιπόν το χθες και ας δούμε καλύτερα, όχι το σήμερα αλλά… το αύριο. Γιατί το αύριο για τη χώρα μας… κρύβει πολλούς κινδύνους. Τόσο εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς. Αν πιστεύουμε ότι η κρίση τελείωσε, κάνουμε μεγάλο λάθος.

Αυτά που έρχονται, ίσως είναι πολύ χειρότερα, από αυτά που ζήσαμε μέχρι σήμερα. Και δεν αναφέρομε στην οικονομική εξαθλίωση, η οποία έτσι και άλλως θα συνεχιστεί για τα επόμενα 10 χρόνια.

Πλέον η πραγματική κρίση, είναι στην κοινωνία. Μια κοινωνία που είναι έτοιμοι να επαναστατήσει σε αυτά που θα μας επιβάλλουν, καθώς ο Ελληνικός λαός δύσκολα θα δεχτεί αυτά που θα προτείνουν οι δανειστές μας. 

Μπορεί βέβαια οι περισσότεροι, να προτιμήσουν να κάτσουν στον καναπέ τους και…..να μην βγουν στο δρόμο, στις πλατείες, στις γειτονιές. Θα το κάνει όμως σίγουρα, κάποιος από αυτούς που θα χάσει τη δουλειά του, τη σύνταξη του, τη ζωή που είχε μέχρι σήμερα.

Το κυριότερο όμως…..θα το κάνουν τα συνδικάτα και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που θα σπεύσουν όπως είναι φυσικό άλλωστε, να επωφεληθούν κομματικά την κατακραυγή και την…..αγανάκτηση της κοινωνίας που δικαίως θα βγει στους δρόμους, να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Κάποιοι, θα προτιμήσουν να κάτσουν στον καναπέ τους, κάποιοι άλλοι όμως θα βρεθούν στο δρόμο. Και κάπου εκεί στο δρόμο, θα…..συναντηθούν οι «σκοτεινές» δυνάμεις του τόπου, που περιμένουν να μας οδηγήσουν…..άραγε που;;

Η Ιστορία έχει αποδείξει, πως μια κρίση οδηγεί σε μεγαλύτερη κρίση. Οι Γερμανικές κάλπες έκλεισαν, το κεφάλαιο Ελλάδα όμως… μόλις ανοίγει. Ένα κεφάλαιο, που ίσως γραφτεί με τα μελανότερα χρώματα της ιστορίας αυτού του Έθνους. Εκτός, αν…..οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, μπορέσουν να σώσουν τον τόπο, πριν φτάσουμε στον…..πάτο. 

Άραγε, το πολιτικό σύστημα της χώρας, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται;;

Η χώρα πέρασε προ πολλού το σταυροδρόμι της….σωστής και λάθος επιλογής. Ο δρόμος που πήραμε ή μας βάλανε, μας έχωσε σε να σκοτεινό και μεγάλο τούνελ, που στην άκρη του, όταν προβάλει το φως, ίσως δούμε μια άλλη Ελλάδα.

Μια Ελλάδα που όλοι μας… καλώς διαγράψαμε από τη μνήμη μας, αλλά κακώς διαγράψαμε από την ιστορία μας. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να πεθάνει.

Ας θυμηθούμε λοιπόν για λίγο όλοι μας, την Ελλάδα που…δεν θέλουμε να ξαναδούμε πoτέ και ας… ρίξουμε όλοι μας μια κλεφτή ματιά, στην ιστορία του τόπου μας, μήπως και προλάβουμε να σώσουμε ότι σώζεται. Ίσως να είναι πλέον πολύ αργά, ίσως πάλι όχι…..

Με εκτίμηση
Ένας αναγνώστης, μα πρωτίστως…..Έλληνας!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here