Εμπνευσμένη ομιλία του Καθηγητού κ. Θάνου Βερέμη για τον Ηπειρώτη ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά.

0
238

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου είχαμε το μεγάλο προνόμιο και την πολύ μεγάλη χαρά να βρεθούμε στην κατάμεστη λαμπρή αίθουσα της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη, που προσφέρθηκε ευγενώς από τον κ. Π. Κουβουτσάκη, δια την ανεπανάληπτη ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρυτικού μέλους του σωματείου μας κ. Θάνου Βερέμη, με τίτλο….

«Παύλος Μελάς-Σύμβολο μιας εποχής»

Ο χαρισματικός αυτός επιστήμων μας με τις ανεξάντλητες και πολύτιμες γνώσεις του, μας καθήλωσε με τον απέρριτο και ταπεινό του τρόπο καθώς εξιστόρησε μια εποχή που ο Ελληνισμός της Μακεδονίας μας, μαρτυρούσε φρικτά κάτω από τα πέλματα των σκληρών κατακτητών μας.

Μας ζωγράφισε με τον γλαφυρό του τρόπο τόσο ζωντανά τα όνειρα και την ψυχή ενός Παύλου Μελά που όμως, δεν είχε τον χρόνο να ξεσηκώνει τα ανύποπτα σαλόνια της τότε υψηλής λεγόμενης κοινωνίας των Αθηνών, αλλά σκιρτούσε ο ίδιος μπροστά στα βουνά της Ελληνικής μας Μακεδονίας που σκυφτή βογκούσε από τις πληγές των εχθρών μας.

Ο μεγάλος λοιπόν αυτός δάσκαλος των σύγχρονων γενιών μας , με το ανθρώπινο πρόσωπο τον απλό του λόγο και την Πατρίδα μας βαθιά φωλιασμένη στην ευγενική του ψυχή, θέλουμε να γνωρίζει ότι μας χάρισε με την ομιλία του την γεμάτη Ελλάδα, στιγμές μεγάλης συγκίνησης και πνευματικής μας ανάτασης.

Τον ευχαριστούμε βαθιά απ’ την καρδιά μας εκ μέρους όλων όσων ήσαν παρόντες στην ομιλία του και είχαν την ευτυχία να τον ακούσουν.

Δια το Σωματείο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ»

Γιάννης Μελάς
Πρόεδρος

Υ.Γ. Δείτε βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα των ομιλιών του Δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου, του Προέδρου του Σωματίου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» κ. Γιάννη Μελά (1.40) και του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνου Βερέμη (2.30).

{videobox}_Cs5nyz696E{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here