ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ: Πρωτιά και με Διαφορά θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο αποκλεισμός του «Κόμματος Κασιδιάρη» στις εκλογές της 21ης Μαΐου!

0
200

Οι ψηφοφόροι της Εθνικιστικής Δεξιάς θα «τιμωρήσουν» με τον δικό τους τρόπο την ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη;

Η κυβέρνηση αποτυγχάνει, ηρωοποιεί τον Κασιδιάρη και το εθνικό κόμμα Έλληνες μπαίνει στην βουλή με ποσοστά…

Διαφορά μεγαλύτερη των τριών μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και μια ΝΔ που «θα αγωνιστεί να διατηρήσει τις δυνάμεις της στο 27%» θα έχει το τελικό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, προβλέπουν τα Πολιτικά Τμήματα των μεγαλύτερων Δυτικών Πρεσβειών στην Αθήνα, σε περίπτωση που αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές!

Αυτό είναι το πλέον αξιοσημείωτο εύρημα όλων των ερευνών: «Επαναλαμβάνεται το φαινόμενο του 2015, όπου μεγάλες μάζες εθνικιστών δεξιών ψηφοφόρων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ»!

Έτσι, αν απορριφθεί η υποψηφιότητα του Κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές από τον Άρειο Πάγο, όλες οι αναλύσεις, λίγο-πολύ έχουν ένα κοινό τόπο:

Ένα μεγάλο ποσοστό των νέων ψηφοφόρων που θα ψήφιζαν τους «Έλληνες», φαίνεται από την έρευνα ότι μετακινείται προς τον…ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί υπάρχει κάποια πολιτική «συγγένεια» των δύο πολιτικών χώρων της Εθνικιστικής Δεξιάς και της Αριστεράς, αλλά απλά και μόνο γιατί θα θελήσουν «να τιμωρήσουν» την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη!

Σε μία εποχή που η ψήφος των νέων ψηφοφόρων στο κόμμα Κασιδιάρη δεν έχει ιδεολογική βάση, αλλά «τιμωρητικό» χαρακτήρα, η μεταπήδηση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, βασικά λόγω της έλλειψης ισχυρού δεξιού κόμματος που θα τους απορροφούσε, μοιάζει απόλυτα λογική ως «δεύτερη επιλογή», μόνο και μόνο «για να πονέσει» η ΝΔ!

Άλλωστε οι ψηφοφόροι αυτής της κατηγορίας θεωρούν ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο πράγμα». Με μία ειδοποιό διαφορά: Ότι «η ΝΔ και έκλεισε στην φυλακή την ηγεσία των εθνικιστών και την εμποδίζει αντισυνταγματικά να κατέλθει στις εκλογές».

Συγκεντρώνοντας ποσοστά της τάξης του 5-7% το Κόμμα «Έλληνες» ή οποιαδήποτε εκδοχή του υπό τον πρώην δικαστικό Αρεοπαγίτη Α. Κανελλόπουλο, δυνητικά αποτελεί μια «πλούσια» δεξαμενή ψήφων για τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν οι έρευνες:

Ειδικά οι δυνητικοί νέοι ψηφοφόροι των «Ελλήνων» κάτω των 25 ετών σε ποσοστό 80% θα ψήφιζαν το κόμμα του Α. Τσίπρα για να εκδιώξουν τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη από την εξουσία!

Η πρώτη «συνεύρεση» εθνικιστικής Δεξιάς και Αριστεράς σε επίπεδο κάλπης ήταν οι αυτό-διοικητικές εκλογές του 2014, όταν η ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ψήφισαν αριστερούς υποψηφίους για να αποδυναμώσουν τη ΝΔ του Α. Σαμαρά που είχε ξεκινήσει τις διώξεις των εθνικιστών.

Ακολούθησε η Συ-στράτευσή των δύο άκρως αντίθετων πολιτικών ομάδων με το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και μέρος της Εθνικιστικής δεξιάς, περίπου του 30% των ψηφοφόρων των Ευρωεκλογών του 2014, ψήφισαν τον Σεπτέμβριο του 2015 ΣΥΡΙΖΑ, απλώς και μόνο για να αποτραπεί η επάνοδος στην εξουσία της ΝΔ η οποία είχε κλείσει στην φυλακή την ηγεσία του κόμματος.

Σταδιακά αποστασιοποιήθηκαν μεταξύ 2015-2019 λόγω πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε μεταναστευτικό και Σκοπιανό και απείχαν ή ψήφισαν Ελληνική Λύση το 2019.

Δηλαδή δεν πρόκειται περί «καινοφανούς πολιτικής μετακίνησης» η ψήφος της εθνικιστικής Δεξιάς στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει προϋπάρξει στην απλή βάση της «τιμωρίας αυτών που έκλεισαν στην φυλακή την ηγεσία του κόμματος».

Για το σήμερα, να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ψηφίσει την τροπολογία αποκλεισμού των «Ελλήνων» από την Βουλή, κάνοντας ακόμα πιο ελκυστικό το πολιτικό «προϊόν» του στο συγκεκριμένο θέμα στους ψηφοφόρους της Εθνικιστικής δεξιάς.

Σε ότι φορά τις «κανονικές» μετρήσεις με αναγωγή επί των αναποφάσιστων όχι αναλογικά γιατί αυτή η μέθοδος είναι 100% λανθασμένη: Δεν περιλαμβάνει την αντισυστημική διάθεσή των αναποφάσιστων, την ψήφο των νέων κλπ. (στις τηλεφωνικές έρευνες τα σταθερά τηλέφωνα των ερευνών τα σηκώνουν παραδοσιακά οι μεγαλύτερες ηλικίες στα σπίτια), όπου το 90% πάει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους Έλληνες ή τα μικρό-κόμματα της Δεξιάς!

Και όταν λέμε για διαφορά «άνω του 3% υπέρ τους ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαΐου»,  αυτό είναι το «αισιόδοξο» σενάριο για τη ΝΔ: Στην κάλπη μπορεί αν πράγματα να είναι πολύ χειρότερα για το νυν κυβερνών κόμμα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here