Εντολή Σαμαρά για νίκη στις Περιφέρειες: «Βρείτε τα για να νικήσουμε».

0
236

Σαφής εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα αποσταλεί λίαν συντόμως προς τους νυν Περιφερειάρχες και τους υποψηφίους με τη Νέα Δημοκρατία να συμπτύξουν τις δυνάμεις τους με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και να μπούνε στη μάχη της διεκδίκησης των Περιφερειών, αφού στοίχημα του Πρωθυπουργού είναι να νικήσουν σε τουλάχιστον 9 από τις 13 Περιφέρειες.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρεί ότι η Δυτική Μακεδονία πρέπει να είναι εκ των πραγμάτων μέσα στις 9, αφού θεωρείται προπύργιο της Νέας Δημοκρατίας. 

Η συστράτευση είναι επιβεβλημένη όπως φαίνεται και στη Δυτική Μακεδονία, με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Δακή, υποστηριζόμενο στις εκλογές του 2010 από τη Νέα Δημοκρατία να τυγχάνει εκ των πραγμάτων επισήμως και αυτομάτως τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του οποίου θα παραμείνουν στο χώρο να κληθούν να αγωνιστούν στο πλευρό του σημερινού Περιφερειάρχη.

Σ΄ αυτή την περίπτωση δημιουργούνται δύο σοβαρά προβλήματα. Τι θα επιλέξουν να κάνουν τα στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Περιφερειακός σύμβουλος, Σάκης Κοσματόπουλος, που εξέφρασε πλήρη διαφωνία μ’ αυτό το ενδεχόμενο, και τι θα πράξουν οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να υπακούσουν στις εντολές του κόμματος, όπως ο Βαγγέλης Σημανδράκος που «τα έσπασε» στην κυριολεξία με την τελευταία επιστολή προς τον Βενιζέλο.

Στην περίπτωση της Περιφέρειας φαίνεται καθαρά ότι και ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης δεν έχει την πρόθεση να συνεργαστεί με τον σημερινό Περιφερειάρχη, Γιώργο Δακή, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα επιλέξει την καθοδήγηση από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ερωτηματικό γεννάται τι θα πράξει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη που κυριαρχεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για κοινά ψηφοδέλτια με τη ΝΔ.

Ότι και αν παίζεται σε τοπικό επίπεδο, το σίγουρο είναι ότι οι Σαμαράς-Βενιζέλος θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να κερδηθούν οι 9 Περιφέρειες. Θα πιέσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις κατά τόπους να αμβλυνθούν, ώστε να επιτευχθεί ο πρωταρχικός στόχος που θα δώσει ώθηση στην σημερινή συγκυβέρνηση και θα τη διατηρήσει στην εξουσία τουλάχιστον για ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι η παράταξη Δακή με την σημερινή παράταξη Παπαϊορδανίδη (ΠΑΣΟΚ) θα κατέβει από κοινού στις εκλογές, έστω και χωρίς την παρουσία του σημερινού επικεφαλής.

Είναι σίγουρο ότι κεντρικά ο Γιώργος Δακής θα πιεστεί να παραχωρήσει θέση κλειδί στο Γιάννη Παπαϊορδανίδη για να συνταχθεί, έστω και τη σημερινή θέση του χωροταξικού αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης.

Μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2013 η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαρίσει, ώστε μέσα Φεβρουαρίου με Μάρτιο 2014 να ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία στις πιο δύσκολες εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει αν αλλάξει τελικώς και η εκλογική διαδικασία.

{jcomments on}  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here