Ενώπιον αδιεξόδου ο Αναστασιάδης: Οι Τούρκοι απαιτούν «βέτο» σε όλα το μήνυμα από την Άγκυρα…….του Κώστα Βενιζέλου.

0
688

Οι παραδοχές που έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η πρόδηλη αδυναμία να διαμορφωθεί μια νέα πολιτική στο Κυπριακό, αποτελούν τα βασικά μηνύματα του, τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης 06/11/18.

Με βάση τα όσα είπε, ως γενικό συμπέρασμα εξάγεται το εξής:

-Πρώτο, παραδέχθηκε την αποτυχία της ακολουθούμενης- εδώ και τέσσερις δεκαετίες -πολιτικής στο Κυπριακό, η οποία όχι μόνο δεν οδήγησε στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά αντίθετα έχει εδραιώσει τα κατοχικά δεδομένα.

Την ίδια ώρα, ενώ παραδέχεται την αποτυχία της πολιτικής αυτής επέλεξε να δώσει διαπιστευτήρια προσήλωσης σε αυτή, φοβούμενος προφανώς να μην κατηγορηθεί εντός και εκτός Κύπρου.

Με τέτοιες, βέβαια, προσεγγίσεις δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος στα αδιέξοδα. Συνιστά μια προσέγγιση, μια λογική, που παραπέμπει στη λαϊκή ρήση: μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

-Δεύτερο, υποτίθεται ότι πραγματοποίησε τη συνέντευξη Τύπου με στόχο να απαντήσεις στους επικριτές του και να διαψεύσει τα όσα διαδίδονται. Τα πλείστα από τον ίδιον. Δεν διέψευσε επί της ουσίας.

Τα ερωτήματα, πάντως, παραμένουν καθώς δεν απαντήθηκαν:

-Συζήτησε με την τουρκική πλευρά, με την Άγκυρα θέμα δυο κρατών ή συνομοσπονδίας;

Είναι σαφές πως η συνέντευξη Τύπου δεν πρόσφερε οτιδήποτε το καινούργιο. Αυτό που επιβεβαιώθηκε με πανηγυρικό τρόπο είναι η σύγχυση που επικρατεί σε σχέση με το τι γίνεται στο Κυπριακό. Κυριαρχεί η σύγχυση ή σκοπίμως θολώνεται το τοπίο;

Την ίδια ώρα, η τουρκική πλευρά σπεύδει να δώσει τη δική της εκδοχή για τα τεκταινόμενα.

-Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12 Νοεμβρίου. Ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσουν δυο νέα οδοφράγματα, αυτό της  Δερύνειας και εκείνο της Λεύκας-Απλικίου.

Ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, ο οποίος ανακοίνωσε τη συνέντευξη Τύπου του Ακιντζί, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει χωνέψει την πολιτική ισότητα και αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην κυβέρνηση».

Η απάντηση σε σχέση με τα βέτο είναι για τον Μπουρτζιού ξεκάθαρη:

«Η ενεργή συμμετοχή της τ/κ πλευράς είναι απαραίτητη για όλες τις αποφάσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο ακόμα και αν ο αριθμός των εξουσιών μειωθεί». Βέτο, δηλαδή, σε όλα!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ  Οζερσάι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here