ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ: Πρόταση προανακριτικής για Παπαντωνίου κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

0
229

Ήρθε η ώρα για να δουν οι Έλληνες πολίτες πόσα απίδια χωράνε στο σάκο και τι θα ψηφίσουν οι Κυριάκος, Φώφη και Σταύρος για το φιλαράκι τους τον Γιάννο, καθώς η πρόταση είναι σαφέστατη και ο κ. Παπαντωνίου ζητείται να παραπεμφθεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που είναι διαρκές αδίκημα και δεν παραγράφεται!!

Πηγαίνει με τη κατηγορία του ξεπλύματος που είναι διαρκές αδίκημα και δεν παραγράφεται!! Να σημειωθεί πως ο υιός Παπαντωνίου είναι εξέχον στέλεχος της παράταξης του κ. Μητσοτάκη!!

Το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τζανετάτου στο newpost έχει ως εξής:

Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά κατέθεσαν πριν από λίγη ώρα οι βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Όπως αναφέρει και το κείμενο της πρότασης, διαβιβάστηκαν στη Βουλή έξι συναφείς μεταξύ τους ποινικές δικογραφίες που αφορούν τον πρώην υπουργό Άμυνας, στον οποίο αποδίδονται με τα σχετικά βουλεύματα πράξεις απιστίας από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.

«Πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με τους εξοπλισμούς της χώρας (προμήθεια 170 αρμάτων μάχης Leopard, 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, 6 φραγμάτων τύπου «S», συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων NH90).

Κάτω από κανονικές συνθήκες, ήτοι εάν δεν είχε μεσολαβήσει η παραγραφή την οποία εισάγει το άρθρο 86 του Συντάγματος, οι πράξεις και παραλείψεις που αποδίδονται στο συγκεκριμένο πρόσωπο θα μπορούσαν να εξεταστούν από τον φυσικό δικαστή και να αποδοθούν, εφόσον συντρέχουν ευθύνες, ενώ τώρα αυτή η εξέταση φαίνεται να κωλύεται, με εξαίρεση συνοδευτικές πράξεις για την ύπαρξη των οποίων υφίστανται ισχυρές ενδείξεις»…..αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόταση.

Αξίζει να επισημανθεί πως πέραν του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου-που πρόκειται για αδίκημα που έχει παραγραφεί από το νόμο περί ευθύνης υπουργών- στη πρόταση προκύπτει και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που είναι διαρκές.

Πάνω σε αυτό λοιπόν μπορεί να πατήσει η Βουλή και να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και 153 του Κανονισμού της Βουλής. Πλέον ο πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να ορίσει τον χρόνο συζήτησης της πρότασης.

Εφόσον στη ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί εγκριθεί το αίτημα τότε συγκροτείται προανακριτική επιτροπή, η οποία μετά το πέρας των εργασιών της θα συντάξει πόρισμα που θα τεθεί και πάλι ενώπιων της Εθνικής Αντιπροσωπίας προς ψήφιση.

Αν και πάλι οι βουλευτές κρίνουν ότι προκύπτουν οι λόγοι, τότε θα παραπέμψουν τον πρώην υπουργό σε δίκη από το λεγόμενο Ειδικό Δικαστήριο.

Υ.Γ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ – ΟΠΩΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ.

Υ.Γ.1. Ναι από ΝΔ, ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΕΚ σε προανακριτική για εξοπλιστικά και Γιάννο Παπαντωνίου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here