ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

0
245

Στον Δήμο Κηφισιάς έχει οριστεί ενεργειακός υπεύθυνος και οι αντίστοιχοι διοικητικά υπεύθυνοι για τις απαραίτητες μετρήσεις-δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, όπως προβλέπεται από την πρόσφατη νομοθεσία.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση για τα σχετικά θέματα και εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος μείωσης κατά 10% τουλάχιστον της κατανάλωσης ενέργειας που όρισε η πολιτεία.

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται στον Δήμο μας εδώ και χρόνια.

-Ο ηλεκτροφωτισμός βελτιώνεται και αναβαθμίζεται με φωτιστικά υψηλής φωτιστικής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης. Το 70% του οδό-φωτισμού έχει αντικατασταθεί από λαμπτήρες εξοικονόμησης τύπου led. Στα πάρκα πλατείες και παιδικές χαρές το ποσοστό είναι 100%, ενώ στους αθλητικούς χώρους το 70%. Οι σχετικές εργολαβίες συνεχίζονται και σταδιακά θα καλυφθεί με led όλη η επικράτεια του Δήμου.

-Η πισίνα στο ΔΑΚ Πολιτείας εδώ και χρόνια σκεπάζεται τις βραδινές ώρες που δεν χρησιμοποιείται με ειδικές κουβέρτες, προκειμένου να περιορίζεται η απώλεια θερμότητας και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας.

-Τα σιντριβάνια του Δήμου έχει προγραμματιστεί να  λειτουργήσουν πολύ λιγότερες ώρες.

-Εδώ και ένα χρόνο υπάρχουν αυτονομίες στην θέρμανση και την ψύξη χώρων-υπηρεσιών που λειτουργούν απογευματινές ώρες.

-Λειτουργεί ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της κατανάλωσης σε 5 ενεργοβόρα κτήρια. Έχουν καταγραφεί οι ανάγκες σε σχέδιο ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων. Για τα ενεργοβόρα κτήρια δρομολογείται μετά και την επικύρωση των σχετικών στοιχείων η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα».

-Σε 2 σχολικά κτήρια ολοκληρώνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής τους.

-Προχωρά μέσω του προγράμματος «SPARCS» η δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας (τοπικός συνεταιρισμός πολιτών του Δήμου για ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές).

-Προωθείται η ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται να δημιουργηθούν στο Δήμο μας 71 θέσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και αμαξιδίων για άτομα με ειδικές ανάγκες, μέσω του Πράσινου Ταμείου.

-Εφαρμόζεται πρόγραμμα καταγραφής καυσίμων για την ορθολογική διαχείρισή τους.

-Στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν κατατεθεί προτάσεις ενίσχυσης των ψηφιακών εφαρμογών που θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας όπως διασύνδεση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας με κέντρο διαχείρισης και  έξυπνα συστήματα διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτηρίων.

Ανάλογα με την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης, ο Δήμος Κηφισιάς θα προχωρήσει στη λήψη  μέτρων προκειμένου να συμβάλλει στη συνολική Εθνική προσπάθεια μείωσης της  κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here