Επίθεση Ραγκούση στην Κυβέρνηση: «Σκανδαλώδεις οι τροπολογίες για Πολιτική Προστασία και ΕΥΠ».

0
362

Κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή δύο τροπολογίες που κατέθεσε και αφορούν την Πολιτική Προστασία και την ΕΥΠ, αντίστοιχα, ασκεί, σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρακγούσης.

Ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες, ωδή στην αναξιοκρατία, τη μηδενική διαφάνεια, το ρουσφέτι, τη ρεμούλα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

 Όπως αναφέρει….

«Με την πρώτη, θεσμοθετούν για την Πολιτική Προστασία 28 νέες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων με ετήσιο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο – φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις – ένα (1) εκατομμύριο ευρώ.

Με τη δεύτερη τροπολογία, προσθέτει, «μετατρέπουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ – συρρικνώνοντάς την – και επίσημα πλέον, σε Υπηρεσία Πολιτικών Πληροφοριών, αποκλειστικά για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Όπως δηλώνει, «αφαιρούν από την ΕΥΠ τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών και τη μεταφέρουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ καταφεύγουν σε ένα όργιο ύποπτης αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας».

Επιπλέον, συστήνουν Ειδικό Λογαριασμό, Ειδικό Κανονισμό Δημοσίων Συμβάσεων, που θα λειτουργήσουν με προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. «Πρόκειται για πρωτοφανείς κι ανήκουστες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις», τονίζει.

«Το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη διαρκώς εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους πολίτες, καθεστώς» σχολιάζει ο κ. Ραγκούσης.

Επισυνάπτει, δε, στη δήλωσή του τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τις δύο τροπολογίες:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11322926.pdf  

και

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11322924.pdf.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code