Επίκαιρη Ερώτηση Αν. Ξανθού που ζητά διαφάνεια για τη διαχείριση της πανδημίας.

0
403

Τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και για ανακρίβειες στην καταγραφή των κρουσμάτων ήταν η αφορμή για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέα Ξανθού.

Οι αποκαλύψεις των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Δημοκρατία» προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που καταγγέλλει την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, αδιαφάνεια και ανεπάρκεια.

Με την ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Ανδρέας Ξανθός τον ρωτά τι προτίθεται να κάνει ώστε να εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εισηγήσεις της.

Επίσης, επανέρχεται στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εγκαλώντας την κυβέρνηση για τη μακροχρόνια καθυστέρηση που μέχρι στιγμής καταλήγει σε άρνηση.

«Άρνηση επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στη μάχη κατά του Covid-19, καθώς και για την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της υγειονομικής μάχης», όπως σημειώνει.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης…

Η Συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

Υ.Γ. Τα Greek Statistics του ΕΟΔΥ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωνε ότι «η Θεσσαλονίκη πήρε το μάθημά της, εδώ στην Αθήνα φαίνεται δεν το πήραμε. Η Θεσσαλονίκη πάει καλά, η Αθήνα δεν πάει».

Δεκαπέντε ημέρες αργότερα η Θεσσαλονίκη από τα μονοψήφια ημερήσια κρούσματα είχε φθάσει στα τριψήφια κι έως τις 26 Οκτωβρίου, και την περίφημη πια γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου δεν την έσωζε ούτε το καθολικό lockdown.

Το ερώτημα από χθες είναι εάν ο καθηγητής Τσιόδρας, οι υπόλοιποι επιδημιολόγοι και σύσσωμη η κυβέρνηση  παραπλανήθηκαν από τα «Greek Statistics» του ΕΟΔΥ ή απλώς ολιγώρησαν-ή ενδεχομένως και τα δύο.

Οι αποκαλύψεις δύο εφημερίδων, του Βήματος και της Δημοκρατίας, για διπλά αρχεία καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και για ενημέρωση της επιτροπής των επιδημιολόγων είτε με πλασματικά, είτε με ετεροχρονισμένα στοιχεία για τη διασπορά της πανδημίας, ανοίγουν σοβαρό διπλό ζήτημα-αφενός υγειονομικό και επιστημονικό και αφετέρου πολιτικό.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here