ΕΠΙ 5 λεπτά ο «Δημοσιογράφος» Σεφέρ Αλτσί μιλά για τον εξοπλισμό της Χίου!

0
193

Σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού καναλιού A HABER ακούμε από την αρχή και για 5 λεπτά (!) να μιλάνε για την Χίο…

Αρχικά ο παρουσιαστής λέει:

-Σας είναι γνωστό πως η Ελλάδα εξόπλισε τα 22 από τα 23 νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα

-Υπάρχει σαφής η αντίδρασή της Τουρκίας απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν

-Ένα από αυτά τα νησιά είναι το νησί της Χίου

Ακολούθως κάνει «πάσα» στον «Δημοσιογράφο» Σεφέρ Αλτσί  που με φόντο την Χίο ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων και  τα εξής:

Επί 5 λεπτά ο ¨δημοσιογράφος¨ Σεφέρ μιλά για τον εξοπλισμό της Χίου ... - TOURKIKANEA.GR

-Αυτή την στιγμή ο Αλμπέρ σας δείχνει ακριβώς το κέντρο της πόλης της Χίου

-Και εντός της πόλης υπάρχει και ένα αεροδρόμιο, άλλωστε η Ελλάδα διαθέτει αεροδρόμια σε όλα τα νησιά

-Ταυτόχρονα αυτά τα αεροδρόμια όταν χρειαστεί μπορούν να μετατραπούν σε στρατιωτικά αεροδρόμια καθώς εκεί μπορούν τα στρατιωτικά αεροσκάφη να μεταφέρουν υλικά και όπλα

-Στο νησί αυτό υπάρχουν 7.500 στρατιώτες, άλλωστε αυτό το νησί κανονικά έχει πληθυσμό 30.000, αλλά μαζί με το κέντρο της πόλης 55.000, εκ των οποίων 7500 στρατιωτικοί αυτοί τη στιγμή

-Υπάρχει ένα σύνταγμα Πεζικού, 4 τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφυλακής, ένα τάγμα αρμάτων και ένα τάγμα αεράμυνας

-Η Ελλάδα αρχίζοντας από το 2006 έφερε στο νησί δύο αποβατικά σκάφη,  ένα τάγμα αρμάτων και εγκατέστησε και ένα τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας. Δηλαδή συνέχεια και ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει το νησί της Χίου.

-Μονάδες ειδικών δυνάμεων αρκετές φορές μέσα στη χρονιά κάνουν άσκηση στο νησί. Ελληνικά πολεμικά πλοία διαθέτουν μία στρατιωτική βάση στο κέντρο ακριβώς της πόλης.

-Εκεί ακριβώς που σας δείχνει ο Αλπέρ ακριβώς στην άκρη της πόλης. Αρκετές φορές και εμείς πήγαμε εκεί και το ξέρουμε. Υπάρχει εκεί στρατιωτική βάση με ελληνικά πολεμικά πλοία. Δίπλα σε αυτό το νησί, στις άκρες του και στο βορρά, συνεχίζονται οι ασκήσεις.

-Με αυτά παραβιάζεται το αποστρατικοποιημένο καθεστώς της Χίου που ορίστηκε από τη συνθήκη της Λοζάννης του 1923. Με αυτές τις ασκήσεις, με τον εξοπλισμό του νησιού και με μεταφορά στρατού στο νησί , παραβιάζεται το αποστρατικοποιημένο καθεστώς της συνθήκης της Λωζάννης του 1923. Η Ελλάδα παρά τη συνθήκη της Λωζάνης συνεχίζει να εξοπλίζει την νησιωτική θάλασσα και το νησί της Χίου. Αυτό αποτελεί παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης.

-Ναι όπως βλέπετε αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πλέον κοντινό σημείο με τη Χίο. Ήρθαμε στο πλέον κοντινό σημείο, στην περιοχή Νταλιάν του Τσεσμέ. Και εσείς μεταδίδουμε ακριβώς όπως βλέπετε το κέντρο της πόλης της Χίου.

-Στο κέντρο λοιπόν αυτής της πόλης όπως και σε πολλά σημεία του νησιού, υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες και οι στρατιώτες που σας ανέφερα.

-Συνοψίζοντας, μερικές φορές γύρω από αυτό το νησί γίνονται ασκήσεις και η Ελλάδα παραβιάζει έτσι τη συνθήκη της Λωζάνης.

-Άλλωστε όπως είπαμε η Ελλάδα δεν σταματά, συνεχίζει να εξοπλίζει τα 22 από τα 23 νησιά και ακριβώς όπως φαίνεται πίσω μου, υπάρχει αεροδρόμιο.

-Και αυτό το αεροδρόμιο όταν χρειαστεί γίνεται στρατιωτικό αεροδρόμιο. Είναι ένα αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται κανονικά για πολίτες και τουρίστες αλλά και αυτό μπορεί να γίνει στρατιωτικό αεροδρόμιο.

-Το νησί της Χίου δηλαδή όπως αναφέραμε είναι ένα από τα 22 νησιά στο οποίο συνεχίζεται ο εξοπλισμός τους.

Ένα σοβαρό κράτος π.χ. το Ισραήλ, το πρώτο που θα έκανε θα ήταν καταρχήν να χαρακτηρίσει ως ανεπιθύμητους τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους διότι ΟΛΟΙ καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν είναι δημοσιογραφία….Ώστε να μην πατήσουν ξανά το βρωμοπ@δ@ρο τους στην Ελλάδα…

Ας τους πει επιτέλους κάποιος Έλληνας αξιωματούχος ένα ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here