ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ: Άμεση απενεργοποίηση των κλεμμένων κινητών!

0
218

Από την Παρασκευή 24/10/2014 «αχρηστεύονται» τα κλεμμένα κινητά, καθώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν στην απενεργοποίησή τους αμέσως μετά τη δήλωση της κλοπής από το νόμιμο κάτοχό τους, βάζοντας τέλος στη «μάστιγα» των τελευταίων χρόνων, που έχει δημιουργήσει μία «μαύρη αγορά» πολλών εκατ. ευρώ.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) βάζει «φρένο» στις κλοπές των κινητών, αφού όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες πλέον να μπλοκάρουν, μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity – Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Έτσι, λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην «μαύρη» αγορά, μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM ούτε της ίδιας αλλά ούτε άλλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από το συνδρομητή στον πάροχό του. Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητα» κάθε συσκευής.

Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ: «στη συσκευασία της συσκευής, πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του ή με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής».

Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.

Κάθε εταιρεία, που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές θα ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here