Επικίνδυνη Κλιμάκωση: Επάνδρωσαν το στρατιωτικό φυλάκιο στα Στροβίλια οι κατοχικές δυνάμεις.

0
295

Επικίνδυνη κλιμάκωση έχουμε στην «νεκρή ζώνη» από τις κατοχικές δυνάμεις. Η Τουρκία ανοίγει μέτωπα παντού και οδηγεί τον Ελληνισμό σε τετελεσμένα.

Εάν δεν υπάρχει αντίδραση, τότε χανόμαστε, ξεκάθαρες κουβέντες για να μην έχουμε αυταπάτες. Ο «Αττίλας» προελαύνει με την κατάσταση να «μυρίζει» μπαρούτι.  Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι.

Τώρα θα «μετρήσουμε» φίλους. Τώρα θα δούμε ποιοι πραγματικά θα στηρίξουν τον Ελληνισμό.

Από την άλλη όμως, εάν δεν απαντήσουμε και εμείς δυναμικά, τότε κάνεις δεν θα σε στηρίξει. Όταν σε προκαλούν με την δύναμη των όπλων οι Τούρκοι, δεν αρκεί να «απαντάς» με την διπλωματία, υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Πρόκληση στα Στροβίλια  

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και επάνδρωσαν το φυλάκιο που έχουν κατασκευάσει παράνομα στην περιοχή των Στροβιλιών.

Μετά τη εξέλιξη αυτή, ο κατοχικός στρατός έχει ενημερώσει την ΟΥΝΦΙΚΥΠ πως εφεξής δεν θα μπορούν να στέλνουν στην περιοχή περίπολο της Δύναμης καθώς, όπως ισχυρίζονται, είναι πλέον έδαφος της «ΤΔΒΚ».

Οι κινήσεις στα Στροβίλια γίνονται βαθμηδόν από τους Τούρκους, οι οποίοι κατέλαβαν την περιοχή, στην οποία ζει μικρός αριθμός Ελληνοκυπρίων, σύμφωνα με το philnews.

Την ίδια στιγμή, το θέμα της Αμμοχώστου φαίνεται πως θα το επαναφέρουν σύντομα οι Τούρκοι σε ένα παιχνίδι πιέσεων προς την ελληνική πλευρά. Το θέμα έχει «παγώσει» προσωρινά, ωστόσο, θα το αναδείξουν και συντηρήσουν στο προσκήνιο.

Παράλληλα, φαίνεται πως θα δρομολογήσουν κι άλλα μέτρα επιβολής τετελεσμένων επί του εδάφους (δίπλα είδηση για Στροβίλια).

Αυτές οι κινήσεις συνδέονται και με τις ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Συνδέονται, σε μικρότερο βαθμό και με το προεκλογικό σκηνικό, το οποίο στήνεται στα κατεχόμενα ενόψει των λεγόμενων εκλογών της 26ης Απριλίου.

Οι Exocet

Πηγές της «Καθημερινής» της Κύπρου αναφέρουν πως ο εκσυγχρονισμός των Exocet κρίθηκε ως άμεσης προτεραιότητας λόγω του ότι πλησίαζε η λήξη του ωφέλιμου χρόνου επιχειρησιακής λειτουργίας των βλημάτων της Ε.Φ.

Πρώτη η αναβάθμιση των αντί-πλοϊκών βλημάτων  Exocet MM-40 block II που διαθέτει ήδη η Εθνική Φρουρά και δεύτερον η προμήθεια βλήματος μικρής ακτίνας για την προσβολή σκαφών επιφανείας.

Το Marte έχει εμβέλεια μεταξύ 10 και 25 χλμ. (ανάλογα της έκδοσης) αναπτύσσει ταχύτητα 0,8-0,9 mach, και φέρει πολεμική κεφαλή 70 χλγρ.

Παράλληλα, ασφαλείς πηγές της «Κ» ανέφεραν πως ενδεχομένως στη συμφωνία να υπάρχει πρόγραμμα σημαντικής αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων (ακτίνα δράσης, ραντάρ) του συστήματος, ειδικά και μετά τα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι πύραυλοι Exocet θεωρούνται εκ των κορυφαίων συστημάτων άμυνας κατά πλοίων και κατασκευάζονται σε τρεις εκδοχές, εδάφους -επιφάνειας, επιφάνειας – επιφάνειας, και αέρος –  επιφάνειας.

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ανεπτυγμένο και στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου ως ασπίδα κατά του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Με βεληνεκές που φτάνει μέχρι τα 200 χιλιόμετρα.

Η γαλλική πλευρά δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Ε.Φ.

Το γαλλικό αντιαεροπορικό σύστημα

Όσον αφορά το νέο αντιαεροπορικό σύστημα μικρού-μέσου βεληνεκούς αυτό βρίσκεται στη διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού και παραλαβής και δεν είναι γνωστό πότε θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο.

Είναι γνωστό πως η Κυπριακή Εθνοφρουρά διαθέτει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα του αντιαεροπορικούς και αντιβαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Buk ρωσικής προέλευσης, αλλά και το σύστημα TOR-M1 για μεσαίες αποστάσεις.

Αμφότερα τα παραπάνω συστήματα αγοράστηκαν μετά την ακύρωση της παραλαβής των πυραύλων S-300 επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code