Επικό Άδειασμα στον Πλεύρη από Λύτρα και Imperial College of London.

0
305

Δικαίωση (πάλι) του Πολάκη…

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Κωνσταντίνου Πλεύρης, σήμερα το πρωί, έβγαλε ένα δελτίο τύπου, το οποίο κυκλοφόρησε σε όλα τα μέσα που ελέγχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον, ιατρό και εντατικολόγο, Παύλο Πολάκη, αναφέροντας:

«Ντροπή προκαλεί η διασπορά ψευδών ειδήσεων από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τα εμβόλια δεν καλύπτουν την μετάλλαξη «Όμικρον», καλώντας τον κόσμο ουσιαστικά να μην εμβολιαστεί»

Τα φιλικά ΜΜΕ της κυβέρνησης δεν μπήκαν καν στον κόπο να διασταυρώσουν την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, ο οποίος είναι άσχετος με το αντικείμενο (δικηγόρος στο επάγγελμα):

Δυστυχώς δεν υπήρξε κανείς από τους συμβούλους του Υπουργού Υγείας, να τον προστατεύσει ή ίσως η ανακοίνωση να ήταν εις γνώση του ιδίου ψευδής, απλά για τα γνωστά μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στους 20.000 νεκρούς, όπως μας έχει συνηθίσει η Νέα Δημοκρατία από την φωτιά στο Μάτι.

Αν ο Υπουργός δεν γνωρίζει ότι εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχει έρευνα του Imperial College of London  που αναφέρει ότι η 2η δόση προστατεύει μόλις κατά 0-20%, είναι επικίνδυνος για την δημόσια Υγεία και θα πρέπει να παραιτηθεί.

Πόσο μάλλον όταν πριν από 1 ώρα στο twitter, τον άδειασε και άλλος επιστήμονας, ο οποίος επιβεβαίωσε τα γραφόμενα του Παύλου Πολάκη για την αναποτελεσματικότητα των δύο πρώτων δόσεων εμβολίων απέναντι στην μετάλλαξη όμικρον.

Έγραψε ο Θεόδωρος Λύτρας στο twitter:

Σημαντική Household Transmission Μελέτη από Δανία, με 2 πολύ κρίσιμα συμπεράσματα:

1 Σχεδόν όλη η επιπλέον μεταδοτικότητα της «όμικρον» προκύπτει από την ικανότητα της να επαναμολύνει εμβολιασμένους/νοσήσαντες, και ΟΧΙ από ενδογενώς αυξημένη μεταδοτικότητα.

«SARS-CoV-2 Omicron VOC Transmission in Danish Households

The Omicron variant of concern (VOC) is a rapidly spreading variant of SARS-CoV-2 that is likely to overtake the previously dominant Delta VOC in many countries by the end of 2021. We estimated the…»

2 Οι δύο δόσεις εμβολίου δε προστατεύουν καθόλου από μόλυνση με «όμικρον», αλλά οι τρείς ρίχνουν τον κίνδυνο μόλυνσης «στο μισό»!

=> Με μέτρα (μάσκες+αποστάσεις) συν κάλυψη με την τρίτη δόση, είναι εφικτό να «δαμάσουμε» το κύμα, παρά τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

Η ανάρτηση Πολάκη

Στην ανάρτηση που έκανε ο κύριος Πολάκης στο Facebook, το βράδυ της Τρίτης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Ποντάρατε όλη την αντιμετώπιση ΜΟΝΟ στον εμβολιασμό. Αλλά ήρθαν οι μεταλλάξεις και το αφήγημα καταστράφηκε. Ευτυχώς η Όμικρον, που δεν την πιάνουν τα εμβόλια, (ετοιμάζονται καινούργια που θα είναι έτοιμα τον Απρίλιο) είναι πιο ήπια όπως φαίνεται από τις μελέτες στις χώρες που έχει εξαπλωθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here