Επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ τα ορφανά του Σημίτη.

0
172

Στην Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται να κάνουν αγιασμό πριν τα Φώτα, γιατί τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται συνωστισμός από φαντάσματα.

Τα ορφανά του Σημίτη που περίμεναν 2,5 χρόνια να τους δώσει ένα υπουργείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απελπίστηκαν και αναζητούν διαύλους επικοινωνίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που διέλυσαν την πάλαι ποτέ μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και προκάλεσαν την κοινωνία επιδιώκουν και πάλι να αποκτήσουν ρόλο. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ενεργοποιήσει ισχυρά επιχειρηματικά και μιντιακά λόμπι, τα οποία πιέζουν ασφυκτικά τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι μεγαλόσχημοι παράγοντες που έμειναν στα αζήτητα.

Με θράσος χιλίων πιθήκων, αυτοί που προσέφεραν γη και ύδωρ στη Νέα Δημοκρατία από καθαρή ιδιοτέλεια τώρα ξαφνικά μεταλλάχτηκαν σε σοσιαλιστές. Είναι τόσο γλοιώδεις, τοξικοί και αναξιόπιστοι που κανένα κόμμα δεν τους θέλει, γιατί συνιστούν πρόκληση για την κοινωνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν δέχθηκε προτάσεις για την υπουργοποίησή τους, είπε ξεκάθαρα, ότι δεν πρόκειται να διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία βάζοντας από το παράθυρο στην κυβέρνηση πολιτικούς τυχοδιώκτες που περιφέρονται από κόμμα σε κόμμα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε περίπτωση που δεχθεί να επιστρέψουν τότε η περιβόητη ανανέωση πάει περίπατο. Με τα μπάζα του Σημίτη δεν κάνεις ανανέωση, αλλά πολιτική χωματερή, η οποία θα εκπέμπει μπόχα και δυσωδία που θα διώξει τον κόσμο μακριά από το ΠΑΣΟΚ.

Οι πιέσεις που δέχεται προέρχονται από ισχυρά επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα.

Γιατί τυχαίνει τα πέντε περιπλανώμενα ρετάλια της πολιτικής να είναι υπάλληλοι συμφερόντων. Με την ιδιότητα αυτή έκαναν πολιτική καριέρα. Οι κινήσεις για την επιστροφή τους έχουν προκαλέσει ήδη αναστάτωση στους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα οργανωμένα συμφέροντα επιβάλουν την επιστροφή των ορφανών του Σημίτη, τότε η ενότητα του κόμματος θα δοκιμαστεί.

Γι’ αυτό η προσοχή είναι στραμμένη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη των αναπληρωματικών του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιχειρούν να κάνουν μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ για να εξασφαλίσουν βουλευτική έδρα και ρόλο στη δημόσια ζωή.

Εξάλλου η επιστροφή των προστατευόμενων της διαπλοκής συνδέεται με σενάρια για ευρύτερες συνεργασίες σε περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίσει κρίση και αναγκαστεί να ζητήσει στηρίγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code