ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ για την Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν Μαχητικά, Drones, Βαλλιστικοί Πύραυλοι σε Χάρκοβο-Καταστράφηκαν S-300.

0
293

Εξαιρετικά αποτελεσματική η Ρωσική Αεράμυνα…

«Επιτάφιος» για την Ουκρανική Αεροπορία (ή ότι έχει απομείνει από αυτή με τις «ενέσεις» των κρατών του ΝΑΤΟ) στο Χάρκοβο:

«Ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300, Buk-M1 και Pantsir S.1 κατέρριψαν δύο Ουκρανικά αεροσκάφη υπό-στρατηγικής κρούσης Su-24M, 12 drones και δύο πυραύλους εδάφους-εδάφους Tochka-U που είχαν εκτοξευθεί κατά πολιτικών στόχων»…δήλωσε την Κυριακή (01/05/2022) ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov.

«Τα Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο βομβαρδιστικά Su-24M της Ουκρανικής Αεροπορίας στην περιοχή του Χάρκοβο. Επίσης 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας»…σημείωσε.

Η Ουκρανική Αεροπορική Δύναμη είχε εξαπολυθεί για να κτυπηθούν στόχοι στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης με αποστολή SEAD (καταστολής αεράμυνας) δύο πυραυλικά συστήματα S-300 (από αυτά που παρέλαβε η Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες;) και δύο αποθήκες με πυρομαχικά και καύσιμα σε Ουκρανικό έδαφος, ανακοίνωσε επίσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.

«Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατέστρεψαν δύο Ουκρανικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 στις περιοχές των οικισμών Zaporozhye και Artemovsk.

Επίσης καταστράφηκαν δύο αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων στις περιοχές των οικισμών Privolnoe και Shevchenko.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα υπόστεγο με όπλα και πυρομαχικά που παραδόθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες στην περιοχή της Οδησσού χρησιμοποιώντας πυραύλους Oniks (υπερηχητικοί του συστήματος P-800 Bastion)  και κατέστρεψαν τον διάδρομο από/προσγείωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Οδησσού»…πρόσθεσε ο Konashenkov.

Επτά στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας χτυπήθηκαν από πυραύλους υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων τριών αποθηκών πυραυλικών όπλων και πυρομαχικών, πρόσθεσε ο Konashenkov.

«Πύραυλος υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε επτά στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων περιοχών συγκέντρωσης δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και τρεις αποθήκες πυραύλων και όπλων πυροβολικού και πυρομαχικών»…είπε.

Η Ρωσική Αεράμυνα και το πυραυλικό πυροβολικό, είναι οι μοναδικοί κλάδοι των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με τους Spetsnaz-GRU, που έχει σταθεί «στο ύψος» των απαιτήσεων του πολέμου: Τίποτα δεν περνά από το αδιαπέραστο φράγμα πυρός των α/α Ρωσικών Πυραύλων, ενώ οι Spetsnaz, μόνο επιτυχίες έχουν καταγράψει από την αρχή του πολέμου.

Αντίθετα οι μονάδες αλεξιπτωτιστών (VDV) υπέστησαν βαριές απώλειες στο Κίεβο ως αποτέλεσμα της ανόητης τακτικής της Ρωσικής διοίκησης, ενώ και οι μονάδες τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητου πεζικού είχαν βαριές απώλειες.

Ο Ρωσικός ιστότοπος Rybár δημοσίευσε έγγραφα που αποκαλύπτουν τους ξένους Μισθοφόρους που δρουν στην περιοχή του Mikolaiv της Ουκρανίας.

Η εξασέλιδη λίστα φέρεται να βρέθηκε σε ένα βιαστικά εγκαταλειμμένο στρατιωτικό φυλάκιο στην Ουκρανία.

Πρόκειται για ένα μόνο σύνολο των μισθοφόρων που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, καθώς αναφέρεται μόνο σε αυτούς που πολεμούν στην περιοχή Mikolaiv/Nikolayev.

Η λίστα είναι ταξινομημένη ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχεται ο μισθοφόρος και ανάμεσα τους υπάρχει και ένας Έλληνας με το όνομα «Καρατσώλης Κωνσταντίνος», αλλά και ένας Κύπριος.

Όπως μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει οι περισσότεροι είναι Βρετανοί, Γεωργιανοί και Αμερικανοί.

Συνολικά οι μισθοφόροι προέρχονται από 42 (!) χώρες. Να σημειώσουμε ότι ο μισθός τους πληρώνεται από τις Δυτικές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here