Επιτυχία σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό των μαθητών της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.

0
304

Πολύ κοντά στο Πατριαρχείο το λίκνο της Ορθοδοξίας μας εδρεύει στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή (ΠΜΓΣ).

Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή (ΠΜΓΣ) συμμετείχε στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας «Μαθητές-Πρεσβευτές Πολιτισμού: Οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους», που διοργάνωσε η Εράσμειος-Ελληνογερμανική Σχολή και έλαβε το 2ο βραβείο για την εργασία με τίτλο: «Παναγία Μουχλιώτισσα. Ήταν μια φορά και έναν καιρό μια όμορφη κυρά Πολίτισσα που την παντρέψανε στα ξένα δώδεκα χρονών…».

Πιο συγκεκριμένα, η εργασία της Σχολής μας προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στις 6 Μαΐου.

Οι 13 προκριθείσες  εργασίες παρουσιάστηκαν ενώπιον της κριτικής επιτροπής και ενός κοινού που αποτελούνταν από καθηγητές, μαθητές και φιλίστορες, σε μία άρτια διοργάνωση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και η Υφυπουργός Τουρισμού  Σοφία Ζαχαράκη.

Από την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή (ΠΜΓΣ) παρίσταντο ο Σχολάρχης Δημήτριος Ζώτος, η φιλόλογος Ολυμπία Μπέτσα και οι μαθήτριες της 11ης Τάξης Μαρία Κιοσκέρ και Μαρία Κοζαλάν που παρουσίασαν με έμπνευση και ευφράδεια την εργασία που  συγκίνησε και έλαβε πολύ καλές κριτικές από την Κριτική επιτροπή και όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και στις μαθητικές κοινότητες όλων των σχολείων που βοήθησαν στην ανάδειξη της αξίας της διάσωσης και διάδοσης της Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ως Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή (ΠΜΓΣ) νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια για τις μαθήτριές μας (Ιωάννα Καραντάς, Ελίσσα Κασάπογλου, Μαρία Κιοσκέρ, Όλγα Κιοσκέρ, Μαρία Κοζαλάν, Ελισάβετ Μπαρντακτσή, Σελίνα Τζαρτζάρ) που πραγματοποίησαν αυτή την εργασία και διέπρεψαν σε αυτόν τον πολύ ωραίο διαγωνισμό.

Στην πολύ σύντομη ομιλία του ο Σχολάρχης Δημήτριος Ζώτος αναφέρθηκε στην συρρίκνωση του Ελληνισμού της Βασιλεύουσας και παρ’ όλα αυτά τόνισε, συνεχίζουμε να δίνουμε ενεργά το παρόν μας, με την συμμετοχή μας σε όλες τις εκδηλώσεις πάντα με αισιοδοξία και πίστη  ατενίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here