ΣΥΡΙΖΑ: «Καταγγελίες και Αποκαλύψεις απάτης του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του προγράμματος Συν-Εργασία».

0
337

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με τις «Συνταρακτικές Καταγγελίες και τις αποκαλύψεις απάτης του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα με τους ερωτώντες βουλευτές, η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας «οφείλουν να απαντήσουν» ενώ όπως λένε «η πρωτοφανής παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον «τελειώσει», σοκάρει και απαιτεί άμεσα απαντήσεις».

Όπως τονίζουν…«Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση σιωπούν και δεν απαντούν στις πρωτοφανείς παραδοχές του κ. Βρούτση» ενώ «το ίδιο έγινε και όταν αποκαλύφθηκε η εξωφρενική υπόθεση της φύλαξης του κ. Φουρθιώτη από δυνάμεις της ΕΛΑΣ».

«Δεν μπορεί όμως να συνεχίσουν να σιωπούν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ καταγγέλλει επιθέσεις στο γραφείο του με μπράβους, απειλές κατά Υπουργού και απάτη εκατοντάδων χιλιάδων σε βάρος του Δημοσίου, και όταν μάλιστα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον υπουργό:

1.Ολοκληρώθηκε η Έρευνα για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κυρία Στρατινάκη; Ποια είναι τα συμπεράσματα και σε ποιές ενέργειες προχώρησε;

2.Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση των ποσών που είχε λάβει παρανόμως ο κ.Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020; πότε υπεγράφη το σχετικό έγγραφο;

Επιπλέον αιτούνται την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων:

1.Της Έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας Εργασίας κυρία Στρατινάκη.

2.Του εγγράφου για την ανάκτηση των ποσών που παρανόμως είχε λάβει ο κ. Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020.

Υ.Γ. Μαχαιριά Βρούτση στον Κυριάκο.

Σήμερα στη «δημοκρατία»: «Απασφάλισε» το Σαμαρικό Μπλοκ… Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ…

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επέλεξε το πλέον μισητό μέσο στο Πρωθυπουργό για να καταγγείλει τη σκανδαλώδη δράση του Φουρθιώτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here