ALERT Εφημερίδα Εστία: Η σύνοδος κορυφής άνοιξε παράθυρο για έρευνες σε Ρόδο και Κρήτη στο Oruc Reis.

0
442

Με μια άκρως σημαντική αποκάλυψη στο πρωτοσέλιδο της κυκλοφορεί η εφημερίδα Εστία που παρουσιάζει το παράθυρο που άνοιξε στην σύνοδο κορυφής για έρευνες των Τούρκων σε Ρόδο και Κρήτη.

Η σύνοδος κορυφής αποσύνδεσε τις κυρώσεις από τα ερευνητικά σκάφη γεγονός που αναμένεται να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι.

Μια ακόμη ήττα της Ελληνικής διπλωματίας…

Υ.Γ. Το Oruc Reis βγήκε από την Αττάλεια με το που τελείωσε η Σύνοδος Κορυφής!

Λίγες ώρες μετά την λήξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο Ερντογάν ξαναέβαλε το τουρκικό ερευνητικό από το λιμάνι. Μένει να δούμε εάν θα κατευθυνθεί πάλι προς το Καστελόριζο.

Διότι εάν γίνει αυτό, τότε αποδεικνύεται δυστυχώς ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έναν εξαιρετικά ύποπτο ρόλο. Και ότι ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να του αντιταχθεί. Το πως το γνωρίζει, θα το διερευνήσει είτε η ιστορία είτε η δικαιοσύνη.

Αποδεικνύεται πάντως ότι ο Ερντογάν είχε απόλυτο δίκιο όταν πανηγύριζε την νύχτα της εκλογής Μητσοτάκη. Ποτέ άλλοτε στην μεταπολίτευση δεν υπήρξε κυβέρνηση που να διαμήνυσε στους τούρκους ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν μέχρι τα έξι μίλια.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε Πρωθυπουργός που να δεχτεί να αφαιρεθεί από κείμενο συμπερασμάτων συνόδου η βασική θέση που σηματοδοτεί την υποστήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα. Αυτή δηλαδή που ορίζει ως μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών.

Υ.Γ.1. Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις-Νέες Navtex της Τουρκίας βάζουν φωτιά στο Αιγαίο.

Η Τουρκία για ακόμα μια φορά βαδίζει στο μονοπάτι της αδιαλλαξίας και της προκλητικότητας προκαλώντας την Ελλάδα με νέες NAVTEX στο Αιγαίο.

Τη συνηθισμένη της…τακτική συνεχίζει η Άγκυρα καθώς με το που απομακρύνθηκαν οι κυρώσεις της Συνόδου Κορυφής, ξεκίνησε με περισσό θράσος τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Με νέες NAVTEX που εξέδωσε, ζητά για πολλοστή φορά την αποστρατικοποίηση έξι νησιών του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για Σαμοθράκη, Λήμνο, Χίο, Σάμο, Τήλο και Χάλκη.

Η Τουρκία φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει να τραβάει στα άκρα τις σχέσεις της με την Ελλάδα, έχοντας παράλογες απαιτήσεις για αποστρατικοποίηση Ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Αρχικά εκδόθηκε NAVTEX από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας με την οποία αμφισβητείται το καθεστώς των ελληνικών νησιών, κάνοντας λόγο για αποστρατικοποίηση.

Αμέσως μετά ακολούθησε NAVTEX από τον υδρογραφικό σταθμό Σμύρνης η οποία ανέφερε πως η Ελληνική NAVTEX υπ’ αριθμόν 265/20 παραβιάζει το καθεστώς των νήσων Σαμοθράκη και Λήμνου, ενώ αναφέρει ότι στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιηθούν και ασκήσεις με πυρά των τουρκικών δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here